Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Що не можна їсти при проблемах з кишківником
commentss НОВИНИ Всі новини

Що не можна їсти при проблемах з кишківником

Експерти перерахували продукти, які необхідно виключити з раціону, щоб налагодити роботу кишківника

31 травня 2021, 19:10 comments1684
Поділіться публікацією:

Кишківник — один з найважливіших органів в нашому тілі, адже від нього на 80% залежить імунна система. Якщо хочете налагодити його роботу експерти радять виключити з раціону такі продукти:

Що не можна їсти при проблемах з кишківником

що не можна їсти при проблемах з кишківником (фото з відкритих джерел)

Бобові культури (квасоля, горох)

Ці продукти викликають підвищене бродіння і надмірне газоутворення в кишківнику, а це порушує всмоктування корисних речовин з їжі. Для зменшення шкідливих властивостей перед приготуванням краще замочувати боби на кілька годин.

Консерванти, підсолоджувачі, ароматизатори

Ці компоненти в великих кількостях містяться в солодких газованих напоях, кондитерських виробах, напівфабрикатах. Вони подразнюють слизові оболонки шлунково-кишкового тракту і порушують всмоктування цінних поживних речовин.

Смажене жирне м'ясо

При його приготуванні утворюються канцерогени, які підвищують ризик розвитку злоякісних пухлин. Жирні сорти м'яса (свинина, баранина, яловичина) довго перетравлюються. Це негативно відбивається на слизовій оболонці кишківника і призводить до запальних процесів і патологічних ущільнень в тканинах.

Міцний алкоголь

Напої з високим вмістом спирту руйнують епітеліальні клітини слизових оболонок. Вони порушують засвоєння кишківником білка, вітамінів, інших корисних речовин і мікроелементів. Чим міцніше алкоголь, тим сильніше його негативний вплив на кишківник.

Цукор

Цукор у великій кількості пригнічує бактерії, які сприяють обміну речовин, а також блокує зростання корисних бактерій. Це призводить до погіршення стану мікрофлори.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що пити перед сном, щоб поліпшити роботу кишківника.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини