Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Що пити перед сном, щоб поліпшити роботу кишечника
commentss НОВИНИ Всі новини

Що пити перед сном, щоб поліпшити роботу кишечника

Дієтологи-гастроентерологи Емі Шварц і Кірстен Джексон назвали напої, які варто пити перед сном, щоб поліпшити роботу кишківника

29 травня 2021, 22:50 comments2982
Поділіться публікацією:

Після вечері може турбувати дискомфорт в шлунку і проблеми з травленням. У таких випадках на допомогу прийде кілька смачних і корисних напоїв. Дієтологи-гастроентерологи Емі Шварц і Кірстен Джексон розповіли, що можна випити перед сном.

Що пити перед сном, щоб поліпшити роботу кишечника

Як поліпшити роботу кишківника (фото з відкритих джерел)

Імбирний чай

Дослідження показали, що імбир сприяє очищенню шлунка, запобігаючи запальні процеси. Так що перед сном можна випити чашку теплого імбирного чаю, щоб не турбувала важкість і дискомфорт. Крім того, імбир допомагає при здутті та печії, а ще зміцнює імунітет.

М'ятний чай

М'ята заспокоює шлунок, запобігаючи скороченню його м'язів. Це дозволяє уникнути спазмів, що особливо важливо для пацієнтів з синдромом подразненого кишківника. Цей напій допомагати зняти біль, спровоковану важкою їжею або ж стресовою ситуацією.

Ромашковий чай

Дієтологи відзначили, що ефекти ромашки тісно пов'язані з релаксацією, але цим ефект рослини не обмежується. У складі ромашки є пробіотики, які підживлюють кишкові бактерії та можуть полегшити запори й інший розлад травлення.

Нагадаємо, що від здоров'я кишківника залежить стан нашого організму, тому потрібно берегти та захищати цей орган від різних недуг. Китайські дослідники визначили овочі, які здатні скоротити ризик розвитку раку кишківника.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що малорухливий спосіб життя і неправильне харчування часто негативно позначаються на травній системі. Змінити ситуацію на краще можна, наприклад, зробивши свій раціон більш різноманітним. Фахівці назвали групу продуктів, які сприяють правильній роботі кишківника.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини