Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Що буде з організмом, якщо повністю відмовитись від яєць
commentss НОВИНИ Всі новини

Що буде з організмом, якщо повністю відмовитись від яєць

Експерти розповіли, що станеться з організмом, якщо повністю відмовитись від вживання курячих яєць

23 лютого 2022, 09:35
Поділіться публікацією:

Яйця – доступний, бюджетний та поживний продукт, який позитивно впливає на організм, тому при повній відмові потрібно його замінити корисними аналогами.

Що буде з організмом, якщо повністю відмовитись від яєць

Повна відмова від яєць (фото з відкритих джерел)

Експерти кажуть, що яйця багаті на фолієву кислоту, фосфор, кальцій, цинк та інші мікроелементи, які потрібні для правильного функціонування організму. Відмовившись від яєць, можна випробувати дефіцит цих елементів. І в такому разі їх потрібно буде шукати в інших продуктах, наприклад, "молочці", овочах, фруктах, бобових.

При повній відмові від яєць, як стверджують дослідники, людина почне частіше відчувати голод, тому що продукт насичував організм білком, який довше зберігав почуття насичення. Також у яйцях багато протеїну, який містить усі необхідні амінокислоти. Ще вчені кажуть, що яєчні білки багаті на компонент, який знижує артеріальний тиск. Правильно приготовані яйця допомагають підтримувати здоров'я серцево-судинної системи.

Але при цьому навколо продукту ходить і безліч суперечок. Наприклад, одне з досліджень показало, що вживання яєць негативно позначається на рівні "шкідливого" холестерину, точніше вони його підвищують. Так що не слід зловживати яйцями, щодня можна з'їдати 1-2 штучки. Якщо дотримуватися норми, їх вживання ніяк не позначитися лише на рівні ліпідів у крові.

Нагадаємо, експерти не рекомендують вживати курячі яйця разом із рибою. Як виявилося, ці продукти самі собою дуже корисні, але разом вони призведуть до втрати харчової цінності один одного. Головна з них – проблеми зі засвоєнням омега-3 ненасичених жирних кислот

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що багато людей вирішують відмовитись від вживання м'яса. Але цей продукт є цінним джерелом білка, який допомагає засвоювати вітаміни, мінерали й відповідає за обмін речовин. Тому, якщо хочете виключити продукт із раціону, знайдіть йому гідну заміну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини