Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чим замінити м'ясо, якщо ви вирішили від нього відмовитися
commentss НОВИНИ Всі новини

Чим замінити м'ясо, якщо ви вирішили від нього відмовитися

Відмова від м'яса і заміна його на інші продукти можуть поліпшити здоров'я

23 березня 2021, 12:50
Поділіться публікацією:

Все більше і більше людей з якихось своїх причин тимчасово або повністю відмовляються від вживання м'яса. Але м'ясо — цінне джерело білка, який допомагає засвоювати вітаміни, мінерали та відповідає за обмін речовин. Тому, якщо хочете виключити продукт з раціону, знайдіть йому гідну заміну.

Чим замінити м'ясо, якщо ви вирішили від нього відмовитися

Чим замінити м'ясо в раціоні (фото з відкритих джерел)

При різкому переході на рослинне харчування організм може відчувати стрес, тому всіляко постарайтеся пом'якшити цей процес, збагачуючи його вітамінами та корисними речовинами, які можна знайти в овочах і фруктах.

Експерти кажуть, що великий вміст білка знаходиться в сочевиці, квасолі, нуті та інших бобових, так що додайте їх у свій раціон. Можна, наприклад, приготувати веганські котлети з сочевиці або хумус.

Також вживайте сир тофу, горіхи, особливо волоські, тому що в їх складі найбільше білків. Відмінною заміною м'ясу є гриби. Вони досить ситні та поживні, в їжу гриби можна вживати в маринованому, смаженому і вареному вигляді.

Ще при відмові від м'яса свій раціон слід збагатити рибою і морепродуктами, які забезпечать організм легкозасвоюваним білком, але він нічим не поступається м'ясному.

Не забувайте і про крупи. На першому місці за вмістом білка знаходиться гречка (понад 12%), можна ще вживати як гарнір вівсянку, рис, кукурудзу.

Нагадаємо, що лікар-дієтолог Світлана Фус розповіла, яке саме м'ясо варто вживати, щоб зміцнити імунну систему.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що медики визначили найнебезпечніше м'ясо для жінок. Його варто обмежити в раціоні через те, що воно може спровокувати серйозні проблеми зі здоров'ям.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини