Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Що буде з організмом, якщо перебрати кофеїну
commentss НОВИНИ Всі новини

Що буде з організмом, якщо перебрати кофеїну

Передозування кофеїном призводить до серйозних порушень роботи внутрішніх органів

5 квітня 2021, 17:50
Поділіться публікацією:

Всі ми знаємо, що кофеїн є одним з кращих природних стимуляторів. Він ефективно знімає відчуття втоми, надає заряд бадьорості та сил, а також покращує настрій. Але у великій кількості він здатний нашкодити організму, тому з дозуванням будьте акуратніше.

Що буде з організмом, якщо перебрати кофеїну

Передозування кофеїном (фото з відкритих джерел)

Експерти відзначають, що кофеїн міститься не тільки в каві, але і чаї, какао, газованих і енергетичних напоях. При передозуванні цією речовиною людина стає нервовою, її мучать головні болі, пульс прискорюється, починаються проблеми зі сном і навіть виникають панічні атаки. Тому, людям з проблемами нервової та серцево-судинної систем, а також тим, у кого гастрит, діабет, панкреатит — кофеїн вживати зовсім не рекомендується.

Фахівці кажуть, що здоровим людям можна спокійно насолоджуватися напоєм, який бадьорить, але норми важливо дотримуватися завжди. Наприклад, в день рекомендується випивати близько 400 мг кофеїну (2-3 порції кави).

Але в різних видах кави міститься різна кількість кофеїну:

Кава, зварений в турці — 100 -180 мг.

Еспресо / американо — 80-130 мг.

Капучино — 70-80 мг.

Розчинна кава — 60-100 мг.

Нагадаємо, дослідники не рекомендують вживати каву на голодний шлунок, тому що цією звичкою можна спровокувати ряд серйозних проблем зі здоров'ям. Вчені відзначили, що кава натщесерце сильно дратує шлунок, викликаючи печію, стимулюючи вироблення соляної кислоти, яка негативно впливає на стінки внутрішнього органу.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що лікар-дієтолог Нурія Діанова розповіла, чому варто відмовитися від охолодженої кави.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини