Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Продукти, які допомагають прискорити метаболізм
commentss НОВИНИ Всі новини

Продукти, які допомагають прискорити метаболізм

Експерти назвали продукти, які варто додати в раціон, тому що вони сприяють прискоренню метаболізму

28 квітня 2021, 20:50
Поділіться публікацією:

Метаболізм — це обмін речовин, який протікає в організмі під впливом різних біохімічних процесів. Для його прискорення експерти радять додати в свій раціон такі продукти:

Продукти, які допомагають прискорити метаболізм

Метаболізм (фото з відкритих джерел)

Зелений чай

Прискорити обмін речовин можна за допомогою зеленого чаю, у складі якого є флавоноїди, катехіни та кофеїн, що сприяють цьому процесу. При правильному харчуванні та заняттях спортом зелений чай допомагає спалювати жир.

Також цей напій має сечогінний ефект, тому очищує організм від шлаків, токсинів і усуває затримку рідини.

Кориця

Багато хто і не підозрює про те, що кориця має дивовижні властивості, зокрема протизапальні та протиракові. З її допомогою поліпшується живлення. Також кориця допомагає нормалізувати у крові рівень холестерину.

Імбир

У складі імбиру є з'єднання 6-гингерол і 8-гингерол, які збільшують вироблення тепла і поту. Вони допомагають активніше позбавлятися від накопиченого жиру і сприяють спалюванню ваги. Крім того, імбир покращує травлення і загалом сприятливо впливає на роботу організму.

Яблучний оцет

Стимулювати обмін речовин також допомагає яблучний оцет, у складі якого багато вітамінів і антиоксидантних речовин. При вживанні щодня 1-2 чайних ложок яблучного оцту, розведеного з водою, поліпшується метаболізм і робота травної системи.

Нагадаємо, що одна з головних причин, через яку обмін речовин може бути порушений, — неправильне харчування, в саме вживання деяких продуктів, які негативно впливають на цей процес.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що лікар Георгій Сапего розповів, як недосип впливає на метаболізм.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини