Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Як недосип впливає на метаболізм: відповідає експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Як недосип впливає на метаболізм: відповідає експерт

«Йому шматок в горло не лізе. Всі таке бачили"

28 серпня 2020, 11:34
Поділіться публікацією:

Ті, хто мало спить, люблять побалувати себе шкідливою їжею, від якої погіршується метаболізм. Така популярна думка здається багатьом людям вірною. Але лікар Георгій Сапего її спростував, передає видання panno4ka.

Як недосип впливає на метаболізм: відповідає експерт

Фото: unsplash.

Експерт упевнений в тому, що відсутність сну, навпаки, не може знизити темп метаболізму. Якщо людина не поспала потрібну кількість часу, або не спала взагалі, то це ніяк не відіб'ється на правильному функціонуванні метаболізму. Взяти, наприклад, молодого студента, який не спав 20 годин. Його важко уявити із зайвою вагою, оскільки від недосипу і нервів йому навряд чи захочеться годувати своє тіло важкою їжею.

Швидше за все, студенту захочеться чогось солоденького, щоб підвищити рівень глюкози в організмі. Але навіть та солодка їжа, яка з'їдена, буде швидко перероблена і розщеплена.

"Йому шматок в горло не лізе. Всі таке бачили. І якщо він не спав не 16 годин, а всі 20, то ці додаткові 4 години він не байдики бив, а бігав або мозок напружував. Так що вага, скоріше, знизиться ", — вважає Георгій.

Лікар прийшов до висновку, що в окремих випадках відсутність сну може послужити фактором для появи зайвої ваги. Але в більшості — недосип не знижує темп метаболізму.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло, названо продукти, що прискорюють старіння.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини