Рубрики
МЕНЮ
Кравцев Сергей
У раціоні людини сніданок грає чималу роль. Саме тому медики часто кажуть, що від того, що ви їсте на сніданок, залежить стан вашого здоров'я та приплив сил та енергії на весь день.
Сніданок. Фото з відкритих джерел
Приклади сніданків: овес на ніч – це дві столові ложки вівсяних пластівців, дві столові ложки меленого насіння льону, по столовій ложці насіння чиа та конопель, терте яблуко, гарбузове насіння, трохи білкового порошку. Все це заливається водою чи рослинним молоком.
Шакшука з сочевицею та авокадо або яйця на цільнозерновому хлібі.
"Сніданок із залишків". Лікар Ауджла визнає, що залишки обіду також можуть бути гарною ідеєю для сніданку. Як приклад він наводить запеченого лосося з бататом, листям салату та трохи зелені.
Читайте також на порталі "Коментарі" — медики радять не їсти відразу після пробудження. Також варто підійти раціонально до того, що ви кластимете собі на тарілку. Доктор Рупі Ауджла додає, що обмеження їжі в часі – тобто дотримання перерви принаймні 12 годин між вечерею та сніданком – сприяє спалюванню жиру, підтримує метаболічний стан та допомагає контролювати вагу.
Прокинувшись, замість їжі спочатку оберіть воду, адже вночі "ваші нирки працювали понаднормово". Ви можете додати трохи солі у воду та почекати з першим прийомом їжі приблизно до 9-10 ранку. Вранці не всі голодні та хочуть поснідати. В основному тому, що тіло вже почало експортувати глюкозу в кров, щоб прокинутися. Але тут є пастка: класичний сніданок на основі швидких вуглеводів (крупи, тости, круасани) дає нам гарний стрибок глюкози, який підживлює клітини, а потім дає збій.
Також видання "Коментарі" повідомляло – кальцій впливає на міцність кісток та зубів, тонус м'язів, роботу кровоносних судин та активність нервової системи. Про це повідомляє портал "Коментарі".
Новини