Головна Новини Здоров'я дієта і харчування П'ять страв, які не можна їсти на обід
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять страв, які не можна їсти на обід

Деякі страви, з'їдені на обід, можуть стати причиною поганого самопочуття

21 січня 2021, 14:47 comments1351
Поділіться публікацією:

Неправильно підібрані страви на обід можуть знизити вашу продуктивність. Як підсумок, другу половину дня ви проведете в млявому стані і небажанні щось робити. Важливо знати, від яких страв краще відмовитися.

П'ять страв, які не можна їсти на обід

Що не можна їсти на обід - фото: з відкритих джерел

Навіть якщо часу на обід у вас дуже мало, ви все одно можете добре харчуватися, замінюючи заборонені страви нежирним білком, овочами з низьким вмістом крохмалю і корисними жирами. Ми розповімо про п'ять страв, які не варто вживати на обід.

1. Паста з м'ясним соусом

Рафіновані вуглеводи та важкі м'ясні соуси — це рецепт харчової коми. Тобто, стан, в якому ви будете відчувати млявість після прийому їжі. Якщо ви витрачаєте всю свою енергію на травлення, ви з меншою ймовірністю будете зосереджені на роботі, а прийшовши додому, вам відразу захочеться спати.

Замість цього варто спробувати локшину з кабачків з високим вмістом клітковини та низьким вмістом вуглеводів і корисного для мозку лосося, щоб ви залишилися задоволеними та сповненими енергії.

2. Піца

Скибочки, заповнені жирною начинкою, що складаються з білого борошна, сиру, м'яса і солодкого томатного соусу зовсім не підходить для обіду. Якщо вже ваш вибір припав все ж на піцу, то її варто вибрати на тонкому тесті в неаполітанському стилі, де переважають прості пісні начинки.

3. Крем-суп

Крем-супи, найчастіше, містять жирні вершки, не кажучи вже про різні крохмальні продукти зі швидкою енергією, таких як картопля. У деяких навіть є сир і бекон! Замість цього краще  вжити суп на основі бульйону або овочевих пюре з джерелом білка. Наприклад, з курки або нуту.

4. Куплені упаковані бутерброди

Більшість запакованих бутербродів містять оброблений білий хліб, м'ясо з високим вмістом натрію та інші шкідливі консерванти та добавки. Щоб обід був більш корисним, зробіть свій власний бутерброд з цільнозернового хліба, багатого клітковиною, свіжих овочів і м'яса.

5. Стейк

Вибираючи їжу на обід, краще не зупиняти свій вибір на стейках. Порції дуже великі для обіду. Крім того, немає жодного зеленого овоча. Однак для обідньої трапези підійде філе міньйон з легким вінегретом і крихтою з вершкового козячого сиру. В цьому випадку ви не переїсте і отримаєте достатню кількість корисних компонентів.

Якщо ж ви звикли вживати на обід якийсь з цих страв, спробуйте замінити його запропонованої альтернативою, щоб подивитися на результат. Ваш стан значно покращиться, а млявість і сонливість більше не будуть вас турбувати.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про п'яти кращих антивікових продуктів, а також найнебезпечніші фрукти у світі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини