Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Експерти назвали натуральні продукти-антисептики, які пригнічують ріст і розмноження мікроорганізмом і порадили періодично додавати їх у свій раціон, особливо на тлі пандемії коронавірусу. Що це за продукти?
продукти з антисептичними властивостями / фото: freepik
Селера
Це овоч багатий клітковиною, кальцієм, ефірними оліями, а також вітамінами А, Е, К і В. Селера допомагає при проблемах з набряком, тому що відновлює водно-сольовий баланс організму. Більш цього, цей овоч здатний сповільнювати процес старіння, омолоджуючи клітини організму.
Приправи
У раціон частіше варто додавати такі спеції як шавлію, кардамон, куркуму, розмарин, тому що вони містять ефірні олії та антиоксиданти, а також володіють протизапальними та антисептичними властивостями.
Цитрусові
Практично всі цитрусові містять багато вітаміну С та інших елементів, які важливі для зміцнення організму. А в складі шкірки цих плодів є фітонциди — речовини, які вбивають або пригнічують ріст і розвиток хвороботворних бактерій.
Цибуля
Цибуля в сезон застуд не тільки захищає організм, але і збагачує його вітамінами А, С, D і антиоксидантами, які значно знижують розвиток раку. Цибуля має яскраво виражені антибактеріальні та противірусні властивості.
Часник
Цей овоч є відмінним антибактеріальним і противірусним засобом, який стимулює імунітет. А ще часник багатий елементами, які знижують тиск і поліпшують пам'ять.
Нагадаємо, дієтологи назвали продукти, які необхідно вживати щодня, тому що вони містять багато вітамінів.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти допомагають зберегти гормональний баланс.
Обговорення
Новини
Поділіться своєю думкою!