Головна Новини Здоров'я дієта і харчування П'ять продуктів з антисептичними властивостями
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять продуктів з антисептичними властивостями

Ці продукти містять багато вітамінів і мінералів

16 березня 2021, 13:30
Поділіться публікацією:

Експерти назвали натуральні продукти-антисептики, які пригнічують ріст і розмноження мікроорганізмом і порадили періодично додавати їх у свій раціон, особливо на тлі пандемії коронавірусу. Що це за продукти?

П'ять продуктів з антисептичними властивостями

продукти з антисептичними властивостями / фото: freepik

Селера

Це овоч багатий клітковиною, кальцієм, ефірними оліями, а також вітамінами А, Е, К і В. Селера допомагає при проблемах з набряком, тому що відновлює водно-сольовий баланс організму. Більш цього, цей овоч здатний сповільнювати процес старіння, омолоджуючи клітини організму.

Приправи

У раціон частіше варто додавати такі спеції як шавлію, кардамон, куркуму, розмарин, тому що вони містять ефірні олії та антиоксиданти, а також володіють протизапальними та антисептичними властивостями.

Цитрусові

Практично всі цитрусові містять багато вітаміну С та інших елементів, які важливі для зміцнення організму. А в складі шкірки цих плодів є фітонциди — речовини, які вбивають або пригнічують ріст і розвиток хвороботворних бактерій.

Цибуля

Цибуля в сезон застуд не тільки захищає організм, але і збагачує його вітамінами А, С, D і антиоксидантами, які значно знижують розвиток раку. Цибуля має яскраво виражені антибактеріальні та противірусні властивості.

Часник

Цей овоч є відмінним антибактеріальним і противірусним засобом, який стимулює імунітет. А ще часник багатий елементами, які знижують тиск і поліпшують пам'ять.

Нагадаємо, дієтологи назвали продукти, які необхідно вживати щодня, тому що вони містять багато вітамінів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти допомагають зберегти гормональний баланс.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини