Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Експерти назвали натуральні продукти-антисептики, які пригнічують ріст і розмноження мікроорганізмом і порадили періодично додавати їх у свій раціон, особливо на тлі пандемії коронавірусу. Що це за продукти?
продукти з антисептичними властивостями / фото: freepik
Селера
Це овоч багатий клітковиною, кальцієм, ефірними оліями, а також вітамінами А, Е, К і В. Селера допомагає при проблемах з набряком, тому що відновлює водно-сольовий баланс організму. Більш цього, цей овоч здатний сповільнювати процес старіння, омолоджуючи клітини організму.
Приправи
У раціон частіше варто додавати такі спеції як шавлію, кардамон, куркуму, розмарин, тому що вони містять ефірні олії та антиоксиданти, а також володіють протизапальними та антисептичними властивостями.
Цитрусові
Практично всі цитрусові містять багато вітаміну С та інших елементів, які важливі для зміцнення організму. А в складі шкірки цих плодів є фітонциди — речовини, які вбивають або пригнічують ріст і розвиток хвороботворних бактерій.
Цибуля
Цибуля в сезон застуд не тільки захищає організм, але і збагачує його вітамінами А, С, D і антиоксидантами, які значно знижують розвиток раку. Цибуля має яскраво виражені антибактеріальні та противірусні властивості.
Часник
Цей овоч є відмінним антибактеріальним і противірусним засобом, який стимулює імунітет. А ще часник багатий елементами, які знижують тиск і поліпшують пам'ять.
Нагадаємо, дієтологи назвали продукти, які необхідно вживати щодня, тому що вони містять багато вітамінів.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти допомагають зберегти гормональний баланс.
Новини