Головна Новини Здоров'я дієта і харчування П'ять продуктів, які не можна їсти занадто часто
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять продуктів, які не можна їсти занадто часто

Деякі з наших улюблених страв хоч і є смачними, але можуть завдати шкоди організму, тому їх вживання варто обмежити

2 травня 2021, 17:45
Поділіться публікацією:

Свята, особливо травневі, — час великого навантаження для шлунка. Однак якщо в такі дні ми знаємо про якісь небезпеки застіль, то щоденний раціон контролюємо не надто ретельно.

П'ять продуктів, які не можна їсти занадто часто

Продукти, які не варто їсти часто. Фото з відкритих джерел

Як інформує "Фейс ньюз", існує кілька продуктів, які не рекомендується вживати занадто часто, щоб не нашкодити своєму організму.

Копчена риба

У наш час цей продукт майже перестав бути делікатесом, перетворившись у буденність. Тому ця "копченість" і миготить так часто на наших столах. Однак щодня харчуватися нею не варто.

По-перше, попри процес копчення у рибі можуть залишитися деякі небезпечні паразити, які здатні завдати шкоди здоров'ю людини. По-друге, в такому продукті під час готування накопичуються канцерогенні речовини. У великих кількостях вони дуже негативно впливають на організм.

Гриби

Для багатьох така інформація може стати шок-контентом. Однак при частому вживанні грибів може порушитися процес травлення. Усе тому, що хітин, який виробляється грибами, негативно впливає на процес вироблення шлункового соку. Тому обмежте себе у вживанні грибів, особливо, якщо маєте проблеми зі шлунково-кишковим трактом.

Кокосове масло

Це не дуже популярний серед українських господарів і господинь продукт, проте багато хто все одно його використовує під час готування. Зазначимо, що до його щоденного застосування краще не звикати.

Кокосове масло багате тригліцеридами. Це особливі жири, які негативно впливають і на серце з судинами, і на загальний гормональний фон. Більше того, постійне вживання цього продукту здатне спровокувати виникнення авітамінозу.

Тунець

І ще одна риба в нашому списку. Втім, про деякі властивості тунця відомо вже давно — в організмі цих риб часто накопичується ртуть. Кількість цього металу не дуже велика, щоб призвести до отруєння через нечасте вживання, але щоденно у свій раціон тунець краще не вносити. Інакше ви ризикуєте отримати проблеми із серцем.

М'ясо на грилі

Це дуже актуально в період травневих свят. Втім, на "постоянку" таке м'ясо їсти не рекомендується. Усе тому, що при смаженні на грилі м'ясо "повниться" певними гетероциклічними амінами. Наявність подібних з'єднань в організмі здатна спровокувати виникнення онкології.

Однак це не означає, що слід відмовитися від вживання м'яса загалом. Просто не дуже захоплюйтеся його приготуванням саме на грилі.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, з якою частотою можна їсти сосиски без особливої шкоди для організму.

Також на порталі ви можете дізнатися, що станеться, якщо постійно їсти сало.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини