Головна Новини Здоров'я дієта і харчування П'ять причин їсти нектарин щодня
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять причин їсти нектарин щодня

Споживаючи цей фрукт щодня, ви будете насичувати свій організм великою кількістю вітамінів

22 липня 2021, 17:58
Поділіться публікацією:

Нектарини містять широкий спектр вітамінів і мінералів, корисних для нашого здоров'я. Крім того, цей фрукт здатний захистити нас від багатьох хвороб. Ми розповімо вам докладніше про переваги цього фрукта і про те, чому слід їсти нектарин кожен день.

П'ять причин їсти нектарин щодня

Користь нектарина. Фото з відкритих джерел

Вживання нектаринів — це дуже легкий спосіб включити в свій раціон безліч корисних речовин. Ще один плюс у тому, що нектарин середнього розміру містить всього лише 60 калорій. Однак, крім цього, є ще причини, чому слід звернути увагу на цей фрукт і їсти його якомога частіше. Ми розповімо про п'ять із них.

Зміст вітамінів

Нектарини містять велику кількість міді, калію і вітамінів B3 і C. Також у них міститься вітамін А, цинк, залізо, магній і фосфор.

Запобігання раку

Оскільки фрукт є прекрасним джерелом антиоксидантів, він може зіграти роль у запобіганні раку.

Згідно з бостонським дослідженням, споживання як мінімум двох порцій нектаринів або персиків на тиждень може знизити ризик раку грудей у жінок в постменопаузі.

Зниження холестерину

Вітамін А, вітамін С, бета-каротин і триптофан, що містяться в нектаринах, мають схожі властивості. Ці антиоксидантні сполуки не тільки допомагають знизити запалення судин, покращують кровообіг і кров'яний тиск, але й можуть знизити рівень холестерину.

Поліпшення стану шкіри

Нектарини можуть підтримувати здоров'я шкіри завдяки вмісту міді. Також цей фрукт містить ніацин (вітамін B3), який може захистити клітини шкіри від пошкоджень, викликаних сонячними променями.

Користь для серця і судин

Цей гладкий родич персика здатний відновлювати серцевий ритм, стабілізувати артеріальний тиск, а також очищати судини від холестеринових бляшок.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" інформувало читачів про те, які три продукти найбільш корисні для серця, а також про те, яку небезпеку несе в'ялена і сушена риба.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини