Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Нефролог розповіла, який напій "вбиває" нирки
commentss НОВИНИ Всі новини

Нефролог розповіла, який напій "вбиває" нирки

Лікар-нефролог Дар'я Садовська розповіла, як діє склянка солодкого газування на організм, зокрема на роботу нирок

19 січня 2022, 10:45 comments1099
Поділіться публікацією:

Якщо хочете зберегти здоров'я нирок та запобігти утворенню каменів, тоді лікар-нефролог Дар'я Садовська рекомендує виключити з раціону солодку газовану воду, бо цей напій може "вбити" орган.

Нефролог розповіла, який напій "вбиває" нирки

Що вбиває нирки (фото з відкритих джерел)

Фахівець зазначила, що зараз на полицях магазинів можна зустріти газовану воду, на якій написано "0 калорій" або "без цукру", але насправді це не так. За даними дослідження, на рік людина випиває 50 літрів газованих напоїв, не замислюючись про те, наскільки серйозно вони шкодять здоров'ю.

Насправді одна склянка солодкої газованої води в день "б'є" по фігурі, мозковій діяльності, зубам та ниркам. Ці напої містять велику кількість фосфатів, а при їх надлишку в організмі страждає печінка, обмін речовин та загострюються хронічні захворювання.

Також лікар зазначила, що для утворення каменів у нирках багато газування не треба, достатньо однієї всього порції на день, ризик при цьому збільшується на 23%.

Крім цього, "завдяки" газировці, ті речовини, які повинні назавжди залишити наш організм за допомогою ниркової фільтрації, всмоктуються з первинної сечі в кров.

Часте вживання солодкої води також шкодить мозковій активності, зокрема знижується розумова здатність, пам'ять та зростає ризик деменції.

Нагадаємо, що нирки – виключно важливий для благополучного життя орган, який виконує багато важливих функцій. Але його роботі можуть стати на заваді певні звички, властиві кожному третьому жителю планети.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що нове дослідження, проведене Американським товариством нефрологів, показало, як кава впливає на роботу нирок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини