Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які звички повільно «знищують» нирки
commentss НОВИНИ Всі новини

Які звички повільно «знищують» нирки

Експерти перерахували шкідливі звички, які повільно знищують нирки, порушуючи роботу органу

6 січня 2022, 10:40
Поділіться публікацією:

Нирки – виключно важливий для благополучного життя орган, який виконує багато важливих функцій. Але його роботі можуть стати на заваді певні звички, властиві кожному третьому жителю планети.

Які звички повільно «знищують» нирки

Що шкодить ниркам (фото з відкритих джерел)

Експерти зазначили, що порушити роботу нирок може неправильне харчування, зокрема потяг до споживання солоної їжі. Велика кількість солі в меню може призвести до відкладення каменів у нирках і найнеприємніших симптомів, пов'язаних з цим процесом. Також не варто зловживати м'ясом, тому що нирки забезпечують виведення білка та інших продуктів, які утворюються під час його перетравлення. Якщо його занадто багато, то орган не встигає справлятися зі своєю роботою та можуть виникнути різні порушення.

А ще, за даними фахівців, щоденне вживання двох баночок газованої води може на 30% підвищити ризик виникнення захворювань нирок. Отже, від таких напоїв краще відмовитися або мінімізувати їх у раціоні.

Пасивний спосіб життя також шкодить ниркам, оскільки при сидячій роботі в органі починають виникати застійні явища. Щоб відновити правильну циркуляцію крові, щогодини робіть невелику розминку або гімнастику.

Недостатня кількість води – ще один удар по нирках. Оскільки цей парний орган працює з метою інтоксикації, при нестачі рідини в організмі виведення токсинів гальмується, оскільки кров стає більш густою.

Куріння та вживання алкоголю також негативно впливають на здоров'я. Шкідливі звички погіршують роботу нирок, адже ті не в змозі справлятися з великою кількістю токсичних речовин, що надійшли в організм.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти провокують появу каміння у нирках.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини