Головна Новини Здоров'я наше тіло Продукти, які провокують появу каміння у нирках
commentss НОВИНИ Всі новини

Продукти, які провокують появу каміння у нирках

Від солодких та борошняних продуктів краще відмовитись

10 грудня 2021, 02:00
Поділіться публікацією:

На утворення каменів у нирках впливає ціла низка факторів, у тому числі й те, які продукти найчастіше з'являються на нашому столі. Від солодких та борошняних продуктів краще відмовитися, пише steptohealth. Дієта з високим вмістом хлору натрію (звичайної солі) може викликати утворення каменів у нирках, оскільки збільшує кількість кальцію в сечі. Обмеження солі в раціоні буде корисним для артеріального тиску і серця. Вживання занадто великої кількості тваринного білка, таких як червоне м'ясо, птах, яйця та морепродукти, підвищує рівень сечової кислоти і може призвести до утворення каменів у нирках.

Продукти, які провокують появу каміння у нирках

Здоров'я (фото з відкритих джерел)

Алкоголь і газовані напої містять фосфорну кислоту, що викликає зміни у сечовивідних шляхах, сприяючи появі хронічних ниркових захворювань та утворенню каменів. Фахівці рекомендують газовані напої замінити журавлинний морс та натуральний апельсиновий сік. Соєві боби, а також генномодифіковані соєві продукти є небезпечними для організму і можуть позначитися на здоров'ї нирок. Пов'язано це з високим рівнем оксалатів, що викликають утворення піску, а потім і каміння у нирках та сечовому міхурі.

Нагадаємо, вчені неодноразово підкреслювали, що в помірних кількостях кави надає позитивний вплив на організм, зокрема, вона дає енергію і силу, а також знижує ризик розвитку різних захворювань. Але недавнє дослідження, проведене американськими фахівцями, показало, що напій негативно впливає на роботу нирок. Експерти виявили метаболіти у сироватці крові, пов'язані зі споживанням кави, та вивчали зв'язок між цими метаболітами та виникненням хронічних хвороб нирок. Було проаналізовано дані двох досліджень.

В одному з них середній вік добровольців становив 54 роки. 55% учасників експерименту вживали бадьорий напій щодня, а 32% — понад два чашок на день. У другому дослідженні взяли участь люди, середній вік яких становив 48 років, 57% добровольців пили каву щодня, а 38% — понад дві чашки на добу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини