Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Небезпечна малина: кому лікарі категорично не радять вживати цю ягоду
commentss НОВИНИ Всі новини

Небезпечна малина: кому лікарі категорично не радять вживати цю ягоду

Сезон ягоди, яка вважається одним з найкращих природніх ліків від застуди, в розпалі. Стримати себе, щоб не поласувати нею, важно. Але будьте обережні: малина настільки ж підступна, як і корисна!

9 липня 2023, 18:05 comments2644
Поділіться публікацією:

Небезпечна малина: кому лікарі категорично не радять вживати цю ягоду

Малина не бажана в раціоні людей з хворими нирками (фото з відкритих джерел)

Всі з дитинства запам’ятали, що чай з малиною – дуже дієвий засіб при застуді і високій температурі. Його варто пити тим, у кого кашель, ангіна та поганий імунітет. А от кому від малини краще відмовитися, знають "Коментарі".

Тим, хто страждає на гастрит та виразку шлунку. Через високий вміст органічних кислот слизова шлунково-кишкового тракту буде подразнюватися. Але відвар з листя малини такого ефекту не має, тому лікарі рекомендують його вживати: він має в’яжучі та протизапальні властивості. А головне, у ньому у великій кількості присутній пектин, який сприяє виведенню з організму жовчних кислот.

Тим, у кого спостерігаються проблеми зі згортанням крові. В малині міститься багато саліцилатів, які сприяють її розрідженню і можуть ускладнити ситуацію ще більше.

 Тим, хто скаржиться на порушення артеріального тиску та аритмію.

 Тим, у кого порушена робота нирок або є камені в нирках. Малина має сечогінний ефект, а додаткове навантаження на нирки, яке вона обовязкого спровокує, буде зайвим. Також вона може активізувати рух камінців – лікарі неодноразово фіксували подібні випадки.

 Тим, у кого є діагноз "подагра". Причина цього запалення суглобів – порушення метаболізму пуринів в організму. А в малині кількість пуринів значно більша, ніж у будь-яких інших ягодах, тому вона здатна посилити порушення пуринового обміну.  

 Тим, у кого непереносимість ацетилсаліцилової кислоти.

 Тим, хто слідкує за своєю вагою. Сама малина не калорійна (46 ккалорій в 100 грамах), однак вона викликає апетит, тож небажане переїдання гарантоване. Якщо вже дуже хочеться, дієтологи рекомендують включати її до раціону в мінімальній кількості і бажано з м’яким сиром або йогуртом.

Алергікам. Причому навіть якщо ви не помічаєте якихось явних ознак алергічної реакції на цю ягоду, це зовсім не означає, що її немає. Малина – сильний алерген: якщо організм не реагує на невелику її кількість почервонінням шкіри, свербіжем чи сльозотечею, це зовсім не означає, що так буде, якщо з’їсти кілограм.

 До речі, норма для дорослої людини не більше 400 грамів на день.  

 Раніше "Комантарі" повідомляли, що японські вчені навчилися вирощувати нові зуби

Також писали про виявлену молекулу, яка не дає організму старіти


 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини