Головна Новини Здоров'я медицина майбутнього Вчені виявили молекулу, яка не дає організму старіти: допоміг штучний інтелект
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені виявили молекулу, яка не дає організму старіти: допоміг штучний інтелект

Молекулу успішно випробували на тваринах. За два роки вчені планують використати її на потреби людини

8 липня 2023, 08:35 comments1250
Поділіться публікацією:

Вчені виявили молекулу, яка не дає організму старіти: допоміг штучний інтелект

Виявляється, старіння організму можна лікувати (фото з відкритих джерел)

Нейромережа взяла учать у пошуках еліксиру молодості і зекономила вченим кілька тижнів часу і не одну сотню тисяч доларів. "Коментарі" дізналися подробиці.

 Вчені з Шотландії та Іспанії працюють над пошуками речовин, здатних сповільнювати старіння клітин, – так званими сенолітиками. Їхня основна місія – вбивати старі клітини з пошкодженою ДНК, що вже не можуть розмножуватися, але  можуть "заражати" і руйнувати здорових сусідів. Тобто сповільнювати старіння організму.

В пошуках нових сенолітиків штучний інтелект повинен був проаналізувати 4 340 молекули. Йому знадобилося п’ять хвилин, щоб вибрати з цього списку 21 молекулу, яка з найбільшою вірогідністю може бути сенолітиком. Далі до роботи підключилися вчені: протестувавши їх на старіючих і здорових клітинах, виокремили три сполуки – гінкветин, периплоцин і олеандрин, які здатні боротися зі старістю. Остання виявилася найбільш ефективною не тільки у цій маленькій компанії, але й у порівнянні з усіма сенолітиками, відомими раніше.

Олеандрин успішно пройшов випробування на тваринах і показав дивовижні результати. Тепер науковці повинні переконатися, що його безпечно використовувати й для лікування людей.

Якщо все піде по плану, приміняти олеандрин можна буде не тільки для того, аби продовжити молодість і відстрочити старість. Ймовірно, він допоможе уникати захворювання або зменшить шанси захворіти на рак, легеневий фіброз, цукровий діабет 2 типу. Ці страшні хвороби пов’язують саме з тим, що в організмі з’являється велика кількість старіючих клітин.    

Науковці дуже задоволені результатом "співпраці" зі штучним інтелектом. Кажуть, аби не він, ще довго шукали б олеандрин, і влетіло б це в копійку. Для того, щоб проаналізувати всі 4340 молекул в лабораторних умовах, потрібно було б закупити всі ці сполуки, вартість яких сягає близько 65 тисяч доларів. А ще  придбати обладнання, налаштувати його – це теж окрема і досить серйозна стаття витрат. Далі довелося б кілька місяців займатися тестуванням молекул. Їм вдалося зекономити дорогоцінний час, який для когось, можливо, є питанням життя і смерті.

Раніше "Коментарі" писали про чоловіка, який виграв у лотерею мільйон доларів і розсекретив формулу виграшу

А також розповідали про дивака, яка застромив у мурашник статевий орган, щоб збільшити його





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Єрмаков

8 липня 2023, 08:26

За даними інформаційної медицини (diagtor.com.ua), олеандрин є отрутою і в першу чергу вбиває слабкі клітини, потім здорові. Такий сенолітик непридатний для омолодження, але вчені беруть зі стелі або з надуманих даних штучного інтелекту все, що може хоч якось просунути можливості омолодження і встряють у небезпечні експерименти. За технологією інформаційної медицини проблема омолодження вже вирішена шляхом використання інформаційної активації атомів водню нервових клітин людини. Це абсолютно нова унікальна медицина, яка дозволила вирішити проблему не лише омолодження, а й проблему лікування раку, коли сотні людей вилікувано від раку за допомогою інформаційно активованих простих речовин, таких як вода чи яблучна кислота


Новини