Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Названо злаки, які збільшують шанси на довголіття
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо злаки, які збільшують шанси на довголіття

Злаки повинні становити більше третини раціону

26 березня 2021, 08:15 comments1625
Поділіться публікацією:

Експерти рекомендують збагачувати свій раціон злаковими продуктами, тому що вони містять багато корисних речовин і сприяють довголіттю. Але які саме злаки варто додати у свій раціон?

Названо злаки, які збільшують шанси на довголіття

які злаки збільшують шанси на довголіття (фото з відкритих джерел)

Фахівці провели аналіз 45 досліджень на цю тему і відзначили, що злаки є практично основними компонентами будь-якої дієти. Більш того, експертам вдалося знайти взаємозв'язок між певними видами цих продуктів і ризиком розвитку серйозних захворювань. За версією вчених, найкориснішими злаками є цільнозерновий хліб, пластівці та висівки. Також у свій раціон експерти радять додати коричневий рис і цільнозернові макарони, оскільки в їх складі багато клітковини, яка дає на тривалий час відчуття ситості та покращує процес травлення.

Також вчені відзначили, що злаки повинні складати більше третини раціону, їх регулярне вживання збагачує організм корисними вітамінами та мінералами, які зміцнюють імунітет, а також захищають від проблем з серцем і інших недуг, збільшуючи тривалість життя.

Але, згідно з результатами дослідження, білий рис і цільне зерно не мали подібного ефекту.

Нагадаємо, що експерти назвали ще один продукт, який збільшує тривалість життя. Виявилося, що це риба-меч, в складі якої є багато селену — важливого мікроелемента, який позитивно впливає на щитовидну залозу і серце.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в популярній приправі знайшли секрет довголіття. Йдеться про орегано, яку використовують не тільки в кулінарії, але і в косметології, і в медицині. Завдяки цінним властивостям її застосовують для лікування хвороб органів травлення, серця, судин та нервової системи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини