Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Названо три спеції, які можуть замінити ліки
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо три спеції, які можуть замінити ліки

Ці спеції багаті на цінні речовини та вітаміни

30 березня 2021, 08:30
Поділіться публікацією:

Багато спецій широко використовуються не тільки в кулінарії, але і в медичних цілях. Експерти виділили серед них 3 основні, які мають протизапальний ефект і можуть в деяких випадках замінити лікарські препарати.

Названо три спеції, які можуть замінити ліки

Які спеції можуть замінити ліки (фото з відкритих джерел)

Куркума

Ці прянощі надає стравам гострий смак, приємний аромат і жовтий колір. У складі куркуми знаходиться багато вітаміну С, К, В, а також залізо, йод, кальцій, але основним її компонентом є куркумін — потужний антиоксидант з протизапальним ефектом. Регулярне вживання куркуми зміцнює імунітет, захищає організм від запальних процесів, а також покращує травлення.

Імбир

З кореня імбиру роблять лікарські настоянки, порошки і мазі, тому що цей продукт має цілу низку корисних властивостей. За допомогою імбиру лікують розлади травлення, головні болі і інфекції. Ще ця спеція блокує фактори, що провокують запалення в організмі, і знижує ризик утворення тромбоцитів. Імбир добре поєднується з рисом, картоплею і м'ясом.

Босвелія

Екстракт цієї рослини використовується при багатьох захворюваннях, зокрема артриті, остеохондрозі, подагрі, при болях в спині, при підвищених навантаженнях на опорно-руховий апарат. Босвелія полегшує біль подібно нестероїдних протизапальних препаратів.

Нагадаємо, що зміцнити імунну систему можна не тільки за допомогою лікарських препаратів, а й завдяки перевіреним рослинним альтернативам. Експерти назвали спеції, які не тільки додадуть страв вишуканий смак, але ще і принесуть максимальну користь здоров'ю.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яка спеція може захистити від діабету.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини