Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Правильне харчування позитивно впливає жіночий організм, тому до підбору продуктів потрібно підходити відповідально. Ендокринолог-дієтолог Вікторія Гончар розповіла, що обов'язково має входити до меню жінки.
Жіночий раціон (фото з відкритих джерел)
На думку фахівця, 3-5 разів на тиждень потрібно вживати авокадо, тому що цей екзотичний плід є цінним джерелом вітамінів та мікроелементів, які сприятливо впливають на роботу практично всього організму. В авокадо є і магній, і калій, і фосфор, і натрій і т.д.
Також не варто відмовлятися від молочних продуктів, адже вони також збагачують організм кальцієм, який бере участь у багатьох процесах, зокрема забезпечує згортання крові, проходження нервових імпульсів та викид гормонів.
Третьою групою продуктів є м'ясо: свинина, індичка, м'ясо кролика, а також яловича печінка. У цих продуктах багато заліза, який легше засвоюється організмом і вживаючи м'ясо 2-3 рази на тиждень, можна знизити ризик розвитку анемії.
Крім м'яса в раціоні також має бути риба, тому що вона є джерелом вітамінів A, D, фосфору, а також ненасичених омега-3 жирних кислот.
Жінкам також не рекомендують нехтувати крупами, наприклад, гречаною, перловою, а ще коричневим рисом. Вони багаті на мікроелементи та вітаміни. Крупи бажано їсти щодня (100-200 г) на сніданок чи обід.
Нагадаємо, експерти розповіли про корисні властивості сочевиці та порекомендували періодично додавати її до свого раціону.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в зимовий період у людини падає продуктивність. Щоб цього не допустити, експерти радять включити до раціону кілька продуктів.
Новини