Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Названо п'ять основних продуктів для жіночого здоров'я
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо п'ять основних продуктів для жіночого здоров'я

Ендокринолог-дієтолог Вікторія Гончар відзначила п'ять груп продуктів, які обов'язково повинні бути присутніми у жіночому раціоні

17 листопада 2021, 19:05
Поділіться публікацією:

Правильне харчування позитивно впливає жіночий організм, тому до підбору продуктів потрібно підходити відповідально. Ендокринолог-дієтолог Вікторія Гончар розповіла, що обов'язково має входити до меню жінки.

Названо п'ять основних продуктів для жіночого здоров'я

Жіночий раціон (фото з відкритих джерел)

На думку фахівця, 3-5 разів на тиждень потрібно вживати авокадо, тому що цей екзотичний плід є цінним джерелом вітамінів та мікроелементів, які сприятливо впливають на роботу практично всього організму. В авокадо є і магній, і калій, і фосфор, і натрій і т.д.

Також не варто відмовлятися від молочних продуктів, адже вони також збагачують організм кальцієм, який бере участь у багатьох процесах, зокрема забезпечує згортання крові, проходження нервових імпульсів та викид гормонів.

Третьою групою продуктів є м'ясо: свинина, індичка, м'ясо кролика, а також яловича печінка. У цих продуктах багато заліза, який легше засвоюється організмом і вживаючи м'ясо 2-3 рази на тиждень, можна знизити ризик розвитку анемії.

Крім м'яса в раціоні також має бути риба, тому що вона є джерелом вітамінів A, D, фосфору, а також ненасичених омега-3 жирних кислот.

Жінкам також не рекомендують нехтувати крупами, наприклад, гречаною, перловою, а ще коричневим рисом. Вони багаті на мікроелементи та вітаміни. Крупи бажано їсти щодня (100-200 г) на сніданок чи обід.

Нагадаємо, експерти розповіли про корисні властивості сочевиці та порекомендували періодично додавати її до свого раціону.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в зимовий період у людини падає продуктивність. Щоб цього не допустити, експерти радять включити до раціону кілька продуктів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини