Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чому до свого раціону необхідно включити сочевицю
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому до свого раціону необхідно включити сочевицю

Експерти розповіли про корисні властивості сочевиці та порекомендували періодично додавати її до свого раціону.

11 листопада 2021, 08:30
Поділіться публікацією:

Сочевиця – бюджетний, корисний та смачний продукт, за допомогою якого можна урізноманітнити раціон, а також збагатити організм вітамінами, мікроелементами та іншими цінними речовинами. Що ж у ньому особливого?

Чому до свого раціону необхідно включити сочевицю

Чим корисна сочевиця (фото з відкритих джерел)

Експерти зазначили, що сочевиця багата на фолати, залізо, цинк, марганець, кальцій, які підтримують роботу всього організму. Каша із сочевиці – низькокалорійна, тому ідеально підходить для тих, хто сидить на дієті. Продукт містить клітковину, яка забезпечує довге відчуття ситості. Ви зможете контролювати апетит і відмовитися від зайвих перекушень, скорочуючи споживання додаткових калорій.

Також сочевиця допомагає контролювати артеріальний тиск (завдяки калію) та рівень холестерину в крові, який допомагає зменшити ризик серцевих хвороб. Клітковина також відіграє важливу роль у збереженні здоров'я серця.

Ще сочевиця покращує травлення. Клітковина дуже важлива для здоров'я кишківника та нормального здорового травлення. Достатнє споживання мікроелемента допомагає нам полегшити випорожнення і не допускає запорів.

Експерти зазначають, що в каші багато білка, який має бути важливою частиною нашого раціону. Це поживна речовина – "будівельний матеріал" організму, який робить страви ситними.

Нагадаємо, якщо ви вирішили приготувати сочевицю, варто починати з вибору "сировини", тому що від того, наскільки правильно ви виберете сочевицю, залежатиме смак страви та складність приготування.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, якщо ви дотримуєтеся посту чи просто дотримуєтеся вегетаріанства, тоді вам варто додати у свою скарбничку рецепт котлет із сочевиці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини