Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Названо несподівану властивість гарбузового насіння
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо несподівану властивість гарбузового насіння

Експерти назвали несподівану корисну властивість гарбузового насіння і порекомендували їх частіше додавати до раціону

5 грудня 2021, 08:35 comments1849
Поділіться публікацією:

Мало хто знає, що гарбузове насіння — справжнє джерело вітамінів, мікроелементів і цінних речовин, необхідних для правильної роботи організму. Експерти радять частіше додавати в раціон цей продукт, оскільки він має дивовижні властивості.

Названо несподівану властивість гарбузового насіння

Гарбузове насіння (фото з відкритих джерел)

Медики з'ясували, що гарбузове насіння необхідно вживати людям із цукровим діабетом — захворюванням, при якому організм не може виробляти інсулін. Полісахариди, які містяться в продукті, продемонстрували цукрорегулюючий ефект. Вживання 60 грамів гарбузового насіння знижує рівень цукру до 35%. Крім того, в них є значна кількість клітковини, яка додатково уповільнює процес засвоєння цукрів.

Відомо, що до складу продукту входять вітаміни А, С, D, Е, а також кальцій, калій, залізо, фосфор, магній та антиоксидантні речовини, які зміцнюють імунітет, покращують роботу серцево-судинної системи та захищають організм від розвитку серйозних захворювань.

Нагадаємо, що дієтолог Локендра Томар зазначила, що при щоденному вживанні гарбузового насіння ви помітите покращення в роботі серцево-судинної системи. Цей продукт допомагає знизити рівень цукру і "поганого" холестерину в крові, а також регулює артеріальний тиск.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що гарбуз вважається не лише низькокалорійним овочем, а ще й корисним. Дієтолог Іванна Лук'янчук розповіла, які унікальні властивості ховаються у цьому продукті.

Читайте також, що брати-близнюки Стюарт та Ян Паттон у 2020 році виростили найбільший у Сполученому Королівстві гарбуз. Вага овочу досягла майже 1200 кілограм.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини