Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Що буде, якщо їсти гарбузове насіння кожен день
commentss НОВИНИ Всі новини

Що буде, якщо їсти гарбузове насіння кожен день

Гарбузове насіння містять багато вітамінів і мінералів

2 грудня 2020, 00:30 comments4103
Поділіться публікацією:

Гарбуз — один з найкорисніших сезонних овочів і великою цінністю користується не тільки його м'якоть, але й насіння — вони дуже смачні та поживні. Експерти розповіли, що станеться, якщо вживати їх щодня.

Що буде, якщо їсти гарбузове насіння кожен день

гарбузове насіння (фото: Brent Hofacker)

Дієтолог Локендра Томар зазначила, що багато людей недооцінюють гарбузове насіння, і дуже даремно, тому що вони є ідеальною закускою. У їх складі майже 50% добової потреби білка, а ще вони багаті цинком, магнієм, марганцем, антиоксидантами та іншими цінними речовинами.

При щоденному вживанні гарбузового насіння ви помітите поліпшення в роботі серцево-судинної системи. Цей продукт допомагає знизити рівень цукру і "поганого" холестерину в крові, а також регулює тиск. Також насіння покращують кровотік і мінімізують появу бляшок в артеріях.

Ще цей продукт містить вітамін Е, каротиноїди та лігнани, які діють як антиоксидантні речовини, що захищають ваші клітини від пошкоджень. Регулярне вживання гарбузового насіння запобігає розвитку онкологічних захворювань, зокрема раку шлунка, товстої кишки та грудей.

Крім цього, насіння допомагають зміцнити імунітет, що особливо важливо в період сезонних захворювань. Вони містять фітохімічні з'єднання і цинк, які підвищують захисні функції організму.

Також гарбузове насіння багате триптофаном — амінокислотою, яка підвищує вироблення серотоніну (гормону сну).

Але завжди й у всьому потрібно дотримуватися норми. Експерти кажуть, що в день достатньо з'їдати близько 100 г насіння. Зловживати ним не варто, тому що воно може стати причиною зайвої ваги, а також його не рекомендовано вживати людям, які страждають гастритом, виразкою шлунка, підвищеною кислотністю і при каменях у нирках.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому восени потрібно вживати гарбузове насіння.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини