Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Названо корисну добавку, яка знижує ризик грипу на 87%
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо корисну добавку, яка знижує ризик грипу на 87%

Дослідники з'ясували, що знизити ризик грипу та застудних захворювань можна за допомогою такої добавки як цинк

7 грудня 2021, 11:20
Поділіться публікацією:

В осінньо-зимовий період можливість підхопити грип дуже висока, тому необхідно зміцнювати свою імунну систему. А допоможе в цьому проста та доступна добавка.

Названо корисну добавку, яка знижує ризик грипу на 87%

Яка добавка зменшить ризик грипу на 87% (фото з відкритих джерел)

Дослідники з'ясували, що цинк допомагає знизити ризик захворювання на 87%. Цей мінерал бере участь у багатьох процесах, зокрема створення нових клітин та ферментів. Вчені провели експеримент, участь у якому взяли понад 5 тисяч дорослих, які перебувають під загрозою або інфіковані вірусною інфекцією дихальних шляхів. Результати показали, що при прийомі цинку ризик розвитку важких симптомів грипу знижується майже на 90%.

Дані дослідження показують, що у тих, хто приймає добавки з мікроелементів, симптоми захворювання зникають у середньому на два дні раніше. Фактично, ймовірність одужання протягом першого тижня хвороби у споживачів цинку була майже вдвічі вищою, ніж в учасників, які приймали плацебо.

Нагадаємо, що в холодну пору року частішають випадки захворювання на грип та застуду. А під час хвороби наш організм ослаблений та підтримувати сили потрібно за допомогою правильних продуктів. Лікар Олександр М'ясников розповів, від чого слід відмовитись, щоб не нашкодити здоров'ю ще більше.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що минулого року на грип українці хворіли мало, але цього року медики говорять про небезпеку його спалаху і що цей небезпечний вірус може нагадати про себе.

Читайте також, що на сьогодні медики не можуть назвати жодного точного симптому, який був би при захворюванні на коронавірус і якого не було б при захворюванні на грип. Але найвідоміший педіатр країни доктор Євген Комаровський все ж таки знайшов одну відмітну характеристику коронавірусної інфекції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини