Головна Новини Здоров'я наше тіло Грип цьогоріч буде агресивнішим: інфекціоніст розповіла про небезпеку
commentss НОВИНИ Всі новини

Грип цьогоріч буде агресивнішим: інфекціоніст розповіла про небезпеку

Лікарка заявила, що вірус може добряче проявити себе

4 листопада 2021, 22:15
Поділіться публікацією:

Минулого року  на грип українці хворіли мало, але цього року медики говорять про небезпеку  його спалаху і що цей небезпечний вірус може нагадати про себе.

 Грип цьогоріч буде агресивнішим: інфекціоніст розповіла про небезпеку

Лікарка розповіла про небезпеку вірусу (фото з відкритих джерел)

Епідемії грипу  в нашій країні не буде, але слушні рекомендації фахівців слід взяти до уваги. Про це повідомляє  відомий лікар-інфекціоніст Ольга Голубовська в соціальних мережах.

За її словами,  минулого року цього простудного захворювання майже не було. Статистика захворюваності на цей вірус була низькою. Цьому є причини, зокрема, через важку ситуацію в медичних закладах хворі мало звертались до лікарів. Також лікарка не виключає антагоністичну взаємодію збудників. Цьогоріч, становище з цим інфекційним захворюванням не буде катастрофічним. Хоч і приводів для заспокоєння теж немає. В нашій країні реєструються випадки цієї небезпечної хвороби, але ситуація і в нас, і в країнах Євроспільноти  поки  не виникає занепокоєння.

 Зараз хворі потерпають від вірусу  типу А (H3N2), саме цей тип грипу викликає в людини ускладнення, яке переростає у важке. Три роки тому в Америці від цього типажу грипу померло майже 80 тисяч мешканців.

 Медик зазначила, що лікарі мають визначати діагноз за підставою клінічної симптоматики. Це дуже важливо – визначити правильний діагноз, щоб небезпечний вірус і штами на його основі  не призвели  до погіршення стану здоров’я  хворого  та незворотних наслідків.

 Пані Голубовська зазначила, що штами грипу  не схожі на коронавірусну хворобу. Тому вірус може вдарити по легенях відразу на 3-5 день від початку його клінічних симптомів.  Тому лікування має бути особливим та ефективним відразу в наступні 48 годин, потім воно понижується.

Щеплення від цього захворювання  можна робити  всім бажаючим, починаючи від 6-місячного віку і далі. Пріоритетними є групи ризику.Якщо хворий  має ознаки коронавірусної хвороби, то вакцинацію варто робити лише після того, як він  повністю одужає.

Отримати щеплення від цього простудного захворювання та коронавірусу можна в один час – в різні місця. Також можливий варіант повторити цю процедуру від грипу, а потім від коронавірусу з різницею в кілька тижнів.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, як відрізнити коронавірус від грипу.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини