Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Названі продукти, які «руйнують» організм
commentss НОВИНИ Всі новини

Названі продукти, які «руйнують» організм

Лікар-дієтолог Олена Кален розповіла, які продукти слід обмежити в раціоні, тому що вони руйнують організм

22 квітня 2021, 08:50
Поділіться публікацією:

Правильне харчування — це запорука тривалого та плідного життя, здоров'я і бадьорості. Якщо хочете, щоб ваш організм добре функціонував, тоді варто переглянути свій раціон і виключити з нього кілька продуктів.

Названі продукти, які «руйнують» організм

Які продукти руйнують наш організм (фото з відкритих джерел)

Лікар-дієтолог Олена Кален зазначила, що є продукти, які руйнівно діють на наше здоров'я і запускають процес передчасного старіння. Що входить в цей список?

За словами фахівців, в першу чергу, потрібно обмежити вживання цукерок і солодких газованих напоїв. У їх складі багато цукру і хімічних добавок, а при надмірному вживанні вони можуть викликати серйозні проблеми зі здоров'ям, зокрема ожиріння. А при надмірній масі тіла зростає і ризик розвитку серцево-судинних захворювань, цукрового діабету, погіршення обміну речовин і т. д.

Також не варто часто зловживати червоним м'ясом, щоб не виникало порушень з боку травлення (здуття, важкості, газоутворення). Виключіть з раціону алкогольні напої, тому що вони згубно позначаються на кровоносній системі, шкодять печінці, провокуючи гіпертонію і панкреатит.

Небезпечною для організму є і кава. Якщо ігнорувати норму (2-3 чашки в день), то можуть спостерігатися стрибки тиску, прискорене серцебиття, тремор.

Нагадаємо, що підшлункова залоза — один з важливих органів травної системи, і водночас — один з найбільш вразливих. Лікар-дієтолог Олексій Ковальков розповів, що роботу цього органу можуть серйозно ускладнювати деякі популярні напої. Які саме?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що фахівці з Польщі розповіли про три нешкідливих, на перший погляд, звички, які можуть "підірвати" ваше здоров'я.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини