Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Неправильне харчування шкодить всьому організму, в тому числі й мозку, погіршуючи когнітивні здібності людини та підвищуючи ризик серйозних захворювань. Експерти назвали чотири продукти, які краще виключити з раціону.
Які продукти шкодять мозку / Фото: Fotolia / lisa870
Омлет із яєчних жовтків
Не відмовляйтеся від яєчних жовтків, тому що вони містять холін — органічну речовину, яка необхідна для роботи нервової системи та хорошої пам'яті. Експерименти показали, що люди, які одержували досить холіну, демонстрували кращі показники когнітивних здібностей.
Тунець
Як і інші сорти жирної риби, тунець багатий на ненасичені омега-3 кислоти та інші вітаміни, але він накопичує в собі ртуть, а її надлишок сильно шкодить організму, зокрема погіршує пам'ять та інші когнітивні функції людини. Навіть омега-3 кислоти не можуть нейтралізувати цей ефект. Краще вживайте сардини або лосось.
Сухарики й чипси
Краще відмовтеся від споживання чипсів і сухариків, тому що вони провокують проблеми з пам'яттю та увагою. Вся справа в жирах, які входять до їх складу і заважають мозку нормально функціонувати.
Попкорн із мікрохвильовки
Напівфабрикат для попкорну, як правило, перенасичений трансжирами, які серйозно ушкоджують стінки судин. Це негативно позначається на роботі серцево-судинної системи й мозку.
Нагадаємо, американські дослідники заявили, що кето-дієта, головний принцип якої полягає у споживанні продуктів із мінімальною кількістю вуглеводів, здатна поліпшити когнітивні функції та знизити ризик появи нейродегенеративних захворювань.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яке харчування здатне збільшити розвиток мозку.
Новини