Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Вчені назвали дієту, здатну уповільнити старіння мозку
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені назвали дієту, здатну уповільнити старіння мозку

Вчені з Кентуккійского університету розповіли, яка дієта здатна поліпшити мозкову діяльність і уповільнити старіння

26 квітня 2021, 17:10
Поділіться публікацією:

Американські дослідники заявили, що кето-дієта, головний принцип якої полягає в споживанні продуктів з мінімальною кількістю вуглеводів, здатна поліпшити когнітивні функції та знизити ризик появи нейродегенеративних захворювань.

Вчені назвали дієту, здатну уповільнити старіння мозку

Яка дієта здатна уповільнити старіння організму / фото: iform.dk

Вчені з Кентуккійского університету відзначили, що суть кето-дієти полягає в вільному споживанні жирів і білків, але практично повністю виключається включення в раціон вуглеводів (крохмалю, цукру і клітковини). Такий режим харчування допомагає знизити рівень цукру в крові та призводить до схуднення шляхом зміни метаболізму.

Експерти кажуть, що такий раціон сприятливо діє на кровопостачання мозку і гематоенцефалічний бар'єр, який захищає нервову систему і головний мозок від проникнення мікроорганізмів і токсинів.

Одна з причин, чому кетонові дієти більш корисні для мозку, ніж вегетаріанські в тому, що вони містять достатню кількість необхідних амінокислот, різноманітних жирів, вітамінів B і D, мінералів.

Дослідники говорять, що тривалість такої дієти складає від 3-4 тижнів до року. Немає сенсу її дотримуватися менш як три тижні, оскільки за цей час організм пройде через кетоадаптацію і ви тільки почнете отримувати всі переваги такого режиму харчування.

До слова, для кето-дієти підходять натуральні продукти: м'ясо, риба, масло, яйця, сир, гриби, низьковуглеводні овочі, горіхи та насіння.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені з Великобританії в ході нового дослідження довели, що дієти можуть бути ефективні при лікуванні онкологічного захворювання. Правильний раціон здатний запобігти недузі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини