Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Медики розповіли, якою незвичайною властивістю володіє паприка
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики розповіли, якою незвичайною властивістю володіє паприка

Паприка може похвалитися високим вмістом вітаміну С

31 грудня 2020, 09:25
Поділіться публікацією:

На кухні можна знайти безліч спецій, які не тільки додають стравам незвичайний смак і аромат, але ще і мають масу корисних властивостей. Однією з таких спецій є паприка. Згідно з дослідженням, проведеним британськими вченими, ця приправа має антиракові властивості.

Медики розповіли, якою незвичайною властивістю володіє паприка

незвичайні властивості паприки / фото: 123rf.com

Фахівці розповіли, що регулярне вживання паприки допомагає знизити рівень "поганого" холестерину в крові, який закупорює судини, тим самим покращуючи роботу серцево-судинної системи.

Крім того, бета-каротин, лютеїн і зеаксантин, які містяться в паприці, борються з окислювальним стресом, який характеризується порушенням балансу між вільними радикалами та антиоксидантами. Це може привести до пошкодження клітин і спровокувати запалення, збільшуючи ризик раку.

Дослідники з'ясували, що ця приправа добре проявила себе як засіб, який захищає від раку молочної залози. Її споживання жінками допомогло знизити ймовірність захворювання на 25-35%.

Ще відомо, що паприка позитивно впливає на шлунково-кишковий тракт, лікує нервові розлади та допомагає при інших недугах.

Нагадаємо, нещодавно експерти розповіли, що кардамон — класична пряність, в якій міститься багато харчових волокон, вітаміни А, В, С, а також калій, фосфор, цинк, залізо та інші мікроелементи, позитивно впливають на роботу всього організму.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що гвоздика — одна з найпопулярніших прянощів, яка використовується на кухні, але мало хто знає, що вона здатна запобігти та контролювати симптоми цукрового діабету. Її можна вживати просто розжовуючи, а також використовувати цілі або подрібнені бутони для приготування страв.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини