Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
На кухні можна знайти безліч спецій, які не тільки додають стравам незвичайний смак і аромат, але ще і мають масу корисних властивостей. Однією з таких спецій є паприка. Згідно з дослідженням, проведеним британськими вченими, ця приправа має антиракові властивості.
незвичайні властивості паприки / фото: 123rf.com
Фахівці розповіли, що регулярне вживання паприки допомагає знизити рівень "поганого" холестерину в крові, який закупорює судини, тим самим покращуючи роботу серцево-судинної системи.
Крім того, бета-каротин, лютеїн і зеаксантин, які містяться в паприці, борються з окислювальним стресом, який характеризується порушенням балансу між вільними радикалами та антиоксидантами. Це може привести до пошкодження клітин і спровокувати запалення, збільшуючи ризик раку.
Дослідники з'ясували, що ця приправа добре проявила себе як засіб, який захищає від раку молочної залози. Її споживання жінками допомогло знизити ймовірність захворювання на 25-35%.
Ще відомо, що паприка позитивно впливає на шлунково-кишковий тракт, лікує нервові розлади та допомагає при інших недугах.
Нагадаємо, нещодавно експерти розповіли, що кардамон — класична пряність, в якій міститься багато харчових волокон, вітаміни А, В, С, а також калій, фосфор, цинк, залізо та інші мікроелементи, позитивно впливають на роботу всього організму.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що гвоздика — одна з найпопулярніших прянощів, яка використовується на кухні, але мало хто знає, що вона здатна запобігти та контролювати симптоми цукрового діабету. Її можна вживати просто розжовуючи, а також використовувати цілі або подрібнені бутони для приготування страв.
Новини