Головна Новини Здоров'я наше тіло Медики назвали спецію, яка врятує вашу печінку
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики назвали спецію, яка врятує вашу печінку

Спектр лікувальних властивостей цієї спеції унікальний

17 грудня 2020, 09:25 comments1391
Поділіться публікацією:

Печінка — унікальний орган, функції якого не дублюються організмом. Вона виконує роль "фільтра", затримуючи токсичні речовини й беручи участь у виробленні жовчі, необхідної для розщеплення жирів. Медики радять берегти цей орган, а допоможе в цьому проста, але неймовірно корисна спеція.

Медики назвали спецію, яка врятує вашу печінку

яка спеція покращує роботу печінки (фото з відкритих джерел)

Фахівці відзначили, що періодично необхідно додавати у свій раціон кардамон — класичну пряність, яка має ніжний аромат і володіє багатьма корисними властивостями. В кардамоні містяться харчові волокна, вітаміни А, В, С, а також калій, фосфор, цинк, залізо та інші мікроелементи, які позитивно впливають на роботу всього організму.

В першу чергу, варто знати, що ця спеція має сечогінну дію, а значить допомагає швидко очистити організм від токсинів і шлаків, тим самим знижуючи навантаження на печінку.

Також кардамон має антиоксидантні властивості, які допомагають захистити організм від багатьох серйозних захворювань. Вживання цієї прянощі може нормалізувати роботу травлення, поліпшити роботу серця, очистити легені від слизу, зміцнити нервову й імунну системи.

Але попри всі переваги кардамону, він може принести й шкоду, тому перед його вживанням слід проконсультуватись з лікарем. Деякі компоненти, які входять до складу спеції, можуть виявитися непереносимими для людини й викликати алергічну реакцію.

Нагадаємо, яка спеція допомагає контролювати рівень "поганого" холестерину і глюкози в крові.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яка спеція допомагає нормалізувати артеріальний тиск, тим самим покращуючи загальне самопочуття.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини