Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Медики розповіли, чим небезпечний холодець та заливна риба
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики розповіли, чим небезпечний холодець та заливна риба

Лікар-дієтолог Людмила Бабич розповіла, чим може бути небезпечний для здоров'я холодець та заливна риба

30 листопада 2021, 07:25 comments1589
Поділіться публікацією:

Холодець та заливна риба – смачна та популярна закуска на будь-якому столі. Але в таких стравах, як кажуть фахівці, можуть дуже швидко поширюватись бактерії.

Медики розповіли, чим небезпечний холодець та заливна риба

Чим небезпечний холодець та заливна риба / Фото: Depositphotos

Лікар-дієтолог Людмила Бабич зазначила, що мікробіолог Луї Пастер зумів у желатиновому бульйоні вивести колонії бактерії, а це говорить про те, що таке середовище є дуже сприятливим для розмноження шкідливих мікроорганізмів. Тому, холодцем або заливною рибою отруїться найпростіше.

Як правило, такі холодні страви подають на святковий стіл і господині готують його із запасом на тиждень, щоб поласувала вся родина. Але це може призвести до харчового відправлення. Дієтолог каже, що холодець можна їсти наступного дня після приготування, якщо дотримано всіх правил. Але таке буває рідко, оскільки м'ясо на холодець перебирають руками й саме через них потрапляють бактерії хоч би якими чистими вони були. У застиглому бульйоні мікроорганізми починають розмножуватися і термін придатності такої страви не більше однієї доби.

Щоб уникнути цього, необхідно перебране м'ясо проварити в цьому ж бульйоні ще 10-15 хвилин і тільки потім розлити за формами.

Щодо салатів, то дієтолог порекомендувала відразу не заправляти їх соусом. Так, страва швидше просочиться, але зіпсується теж. Не ставте одночасно кілька салатів на стіл. Нехай краще гості з'їдять один, а потім дістаньте свіжий із холодильника.

Нагадаємо, що сушена і в'ялена рибка є дуже смачною, але також і однією з найімовірніших можливостей підхопити ботулізм. На це є три різні причини.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що таке "оброблені продукти" та в чому їхня небезпека.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини