Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Медики повідомили про неймовірні властивості гречки
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики повідомили про неймовірні властивості гречки

Гречка допомагає організму виробляти "білок довголіття"

14 грудня 2020, 10:25
Поділіться публікацією:

Всі ми раніше знали, що гречка — один з найкорисніших продуктів для нашого організму. Та цього разу медики виявили неймовірну властивість цієї крупи — вона може продовжити тривалість життя, якщо включити її в постійний раціон. Таку інформацію надає видання Ukrhealth.

Медики повідомили про неймовірні властивості гречки

Гречка може продовжити тривалість життя. Фото: regnum.ru

Дієтологи провели дослідження, під час якого вони вивчали корисні властивості продукту. В результаті експерти дійшли до висновку, що гречка сприяє виробництву організмом власного білка — сиртуїну. Цю сполуку називають "білком довголіття".

Сиртуїн захищає клітини від ушкоджень і продовжує їх життєвий цикл. Найкориснішою стане гречка для літніх людей, адже в їхньому організмі з часом стає все менше цього білку, через що відбувається передчасне старіння.

На основі сиртуїну косметологи розробили багато препаратів для омолодження зовнішності.

Гречка вважається корисною і для вегетаріанців, адже вона частково замінить м'ясні продукти та подарує організму необхідний білок.

Дієтологи акцентують увагу і на тому, що гречка — неодмінна складова здорової дієти.

Нагадуємо, що експерт не рекомендує додавати мед в чай. При високій температурі мед втрачає свої протизапальні та антибактеріальні властивості. Якщо розбавити продукт окропом, рівень його pH зміниться, як і склад корисних речовин і вітамінів. Якщо ви бажаєте додати продукт в напій, тоді чай необхідно спершу остудити. При цьому, додавайте не більш двох ложок меду, такої дози буде досить, щоб підсолодити та наситити напій цінними речовинами й мінералами.

Сайт "Коментарі" також розповідає, як відновити кишківник після антибіотиків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини