Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Лікарі розповіли, чому не можна їсти макарони та сосиски
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікарі розповіли, чому не можна їсти макарони та сосиски

Експерти розповіли, чому макаронні та ковбасні вироби не варто вживати, особливо дітям

27 грудня 2021, 09:55 comments1793
Поділіться публікацією:

Макарони з сосисками — швидка, смачна і проста страва, яка часто з'являється в раціоні багатьох людей. Але як виявилося, вона може нашкодити здоров'ю, особливо якщо регулярно додавати її до дитячого меню.

Лікарі розповіли, чому не можна їсти макарони та сосиски

Макарони з сосисками (фото з відкритих джерел)

Дієтологи не рекомендують зловживати макаронними та ковбасними виробами. По-перше, тому що в сосисках або сардельках дуже мало м'яса, зате багато солі та інших хімічних добавок (підсилювачів смаку, консервантів), які негативно впливають на здоров'я, особливо на організм, що росте. Погіршується ситуація тим, що у дітей обмінні процеси та будівництво нових тканин йде дуже швидко, тому порушення, спричинені цими речовинами, можуть бути небезпечні.

Щодо макаронів, то в них теж, за словами фахівців, мало користі. Часте вживання м'яких сортів пшениці спричиняє стрибки цукру в крові, підвищуючи інсулін, а це загрожує розвитком цукрового діабету. Плюс до всього, макарони містять мало вітамінів та цінних мікроелементів, тому їх сміливо можна замінити різними кашами.

Нагадаємо, лікар-дієтолог Анжеліка Дюваль зазначила, що купувати потрібно макарони лише з твердих сортів пшениці великого помелу (категорія А), тоді їхнє вживання принесе користь організму.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що для любителів хліба, макаронних виробів та випічки є погана новина: вживання в їжу продуктів з високим вмістом глютену з раннього віку може призвести до його непереносимості.

Читайте також, що у всьому хороша міра, тому якщо ви любитель сосисок, то не варто собі відмовляти. Все, що потрібно, – запам'ятати кілька простих правил.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини