Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Лікарі пояснили, кому слід виключити із раціону цибулю
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікарі пояснили, кому слід виключити із раціону цибулю

Медики розповіли про протипоказання щодо вживання цибулі і сказали, кому краще виключити цей продукт зі свого раціону

1 червня 2021, 19:00
Поділіться публікацією:

Цибуля — найкорисніший для здоров'я продукт, який містить у собі безліч вітамінів, антиоксидантів і цінних речовин. Але, як виявилося, певній категорії людей його краще обмежити в раціоні.

Лікарі пояснили, кому слід виключити із раціону цибулю

Кому краще виключити із раціону цибулю (фото з відкритих джерел)

Медики кажуть, що цей продукт має багатий вітамінно-мінеральний склад, завдяки якому зміцнює імунну систему, запобігаючи розвитку застудних захворювань.

Крім того, у його складі є флавоноїди, які сприяють розщепленню жирів і уповільнюють ріст ракових клітин. Але при всьому цьому цибуля, як і будь-який інший продукт, має свої протипоказання.

Експерти радять виключити свіжу ріпчасту цибулю із раціону людям, у яких діагностовано панкреатит, гастрит і виразкову хворобу. Річ у тому, що вона підвищує кислотність у шлунку, а це загрожує серйозними наслідками.

Але навіть при відсутності цих протипоказань зловживати цибулею не варто. Лікарі кажуть, що здоровим людям потрібно з'їдати не більше однієї дрібної головки.

Нагадаємо, що іспанський лікар Оділь Фернандес рекомендує вживати синю цибулю утрозпал пандемії коронавірусної інфекції.

Як з'ясувалося, синя цибуля кардинально відрізняється від звичайної за хімічним складом. Причому найбільш багаті вітамінами її зовнішні лусочки. Навіть при термічній обробці всі її корисні властивості зберігаються.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що чоловікам після 40 років доводиться більше дбати про своє здоров'я. Особливу увагу потрібно приділяти раціону, оскільки з віком наш метаболізм сповільнюється. Дослідники розповіли, вживання яких продуктів краще обмежити.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини