Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Лікарі назвали дешевий овоч, який зміцнює серце та кістки
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікарі назвали дешевий овоч, який зміцнює серце та кістки

Медики з Японії розповіли, який продукт варто додати до раціону, щоб покращити роботу серця та зміцнити кістки

8 квітня 2022, 11:15
Поділіться публікацією:

Щоб зміцнити організм, особливо на тлі постійних стресів та переживань, необхідно правильно харчуватися. Японські медики рекомендують додати до раціону капусту, бо вона неймовірно корисна для серця, травлення та кісток.

Лікарі назвали дешевий овоч, який зміцнює серце та кістки

Як зміцнити серце та кістки (фото з відкритих джерел)

Фахівці відзначили, що цей овоч доступний і бюджетний, а головне — багатий на вітаміни та цінні мікроелементи, яких дуже потребує наш організм. Зокрема, капуста містить вітамін U — він не такий популярний, як, наприклад, вітаміни групи В, але не менш значущий. Цей елемент дуже корисний для здоров'я шлунка та кишківника, він забезпечує нормальну роботу ШКТ.

У капусті також багато вітаміну К – це один із найнеобхідніших мікроелементів у нашому організмі. Він відіграє важливу роль у згортанні крові, забезпечуючи синтез білків, завдяки чому наш організм у разі потреби зможе запобігти сильній крововтраті.

Нашим кісткам і зубам капуста теж дуже доречна: у ній багато кальцію, а це, як відомо, будівельний матеріал для кісткової тканини. У ній також містяться фосфор, магній, калій, фолієва кислота, а у верхньому листі багато бета-каротину, який в організмі перетворюється на вітамін А.

Ще одна дуже несподівана властивість капусти: вона виявилася гарним антидепресантом. Вчені з'ясували, що цей овоч здатний знімати психічне збудження та напруження.

Нагадаємо, кому не можна їсти квашену капусту.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в раціоні обов'язково повинні бути різні овочі й особливу увагу варто звернути на брюссельську капусту. Як виявилося, цей продукт має цілу низку дивовижних властивостей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини