Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Лікар розповіла, кому не можна їсти квашену капусту
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар розповіла, кому не можна їсти квашену капусту

Нутриціолог Анна Павличова розповіла, яким людям рекомендується обмежити у раціоні квашену капусту

9 листопада 2021, 15:05
Поділіться публікацією:

З усіх солінь квашена капуста, мабуть, найкраща. Це універсальний продукт, з якого можна приготувати безліч страв. Але квашену капусту можна вживати далеко не всім. Які існують протипоказання?

Лікар розповіла, кому не можна їсти квашену капусту

Квашена капуста (фото з відкритих джерел)

Нутриціолог Анна Павличова розповіла, що у складі квашеної капусти є багато вітаміну В, С, а також калію, магнію, органічних кислот, які стимулюють травлення при зниженій кислотності шлунка та уповільненій перистальтиці. Але з цим продуктом потрібно бути акуратнішим людям з гіперацидністю (підвищеною кислотністю) та виразковою хворобою.

Крім того, за словами експерта, дискомфорт після вживання квашеної капусти може виникнути, якщо у вас діагностовано синдром надлишкового бактеріального росту (збільшення кількості бактерій або наявність аномальних бактерій у тонкій кишці — прим. авт.) або непереносність гістаміну, оскільки у всіх ферментованих продуктів його багато.

Нагадаємо, що раціон має бути правильно збалансованим, щоб організм у достатній кількості отримував цінні речовини та мікроелементи. Брюссельську капусту бажано частіше включати у своє меню, оскільки вона захищає організм від багатьох захворювань. У чому її користь?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що львівські фермери вирощують капусту, за якою люди буквально вишиковуються у чергу. Чим вона приваблює споживачів і що у ній такого особливого?

Читайте також, що вчені з Данії провели дослідження і заявили, що жінкам необхідно включати до свого раціону червонокачанну капусту, тому що вона знижує ризик появи раку грудей майже вдвічі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини