Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
З усіх солінь квашена капуста, мабуть, найкраща. Це універсальний продукт, з якого можна приготувати безліч страв. Але квашену капусту можна вживати далеко не всім. Які існують протипоказання?
Квашена капуста (фото з відкритих джерел)
Нутриціолог Анна Павличова розповіла, що у складі квашеної капусти є багато вітаміну В, С, а також калію, магнію, органічних кислот, які стимулюють травлення при зниженій кислотності шлунка та уповільненій перистальтиці. Але з цим продуктом потрібно бути акуратнішим людям з гіперацидністю (підвищеною кислотністю) та виразковою хворобою.
Крім того, за словами експерта, дискомфорт після вживання квашеної капусти може виникнути, якщо у вас діагностовано синдром надлишкового бактеріального росту (збільшення кількості бактерій або наявність аномальних бактерій у тонкій кишці — прим. авт.) або непереносність гістаміну, оскільки у всіх ферментованих продуктів його багато.
Нагадаємо, що раціон має бути правильно збалансованим, щоб організм у достатній кількості отримував цінні речовини та мікроелементи. Брюссельську капусту бажано частіше включати у своє меню, оскільки вона захищає організм від багатьох захворювань. У чому її користь?
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що львівські фермери вирощують капусту, за якою люди буквально вишиковуються у чергу. Чим вона приваблює споживачів і що у ній такого особливого?
Читайте також, що вчені з Данії провели дослідження і заявили, що жінкам необхідно включати до свого раціону червонокачанну капусту, тому що вона знижує ризик появи раку грудей майже вдвічі.
Новини