Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
У раціоні обов'язково повинні бути різні овочі й особливу увагу варто звернути на брюссельську капусту. Як виявилося, цей продукт має низку дивовижних властивостей.
Брюссельська капуста (фото з відкритих джерел)
Брюссельська капуста багата на вітаміни В, С, а також марганець, фолієву кислоту, холін, залізо, калій, клітковину, а також незамінні амінокислоти та антиоксидантні речовини. Завдяки такому складу продукт зміцнює імунну систему, покращує роботу шлунково-кишкового тракту, допомагає нормалізувати артеріальний тиск і сприяє виведенню токсинів з організму.
Вживання брюссельської капусти допомагає знизити ризик раку, а сульфорафан робить її корисною і при боротьбі з онкологічними захворюваннями, що вже розвиваються. Найбільш ефективна брюссельська капуста у боротьбі з раком простати, яєчників, товстої кишки, стравоходу та печінки.
Зазначимо, що кулінарну цінність у брюссельській капусті мають якраз невеликі круглі суцвіття. Їх дуже зручно тушкувати, варити, обсмажувати, запікати, а також використовувати як інгредієнт у салатах або у перших стравах.
Нагадаємо, що раціон має бути різноманітним, тому додавайте в меню різні овочі, фрукти та інші продукти. Дієтологи кажуть, що особливу увагу слід приділити звичайній капусті, адже в ній містяться близько 40 антиоксидантів, вітамінів та інших цінних речовин.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що часте вживання морської капусти сприятливо впливає на організм людини, зокрема на серце та судини.
Читайте також, чому жінкам необхідно включати до свого раціону червонокачанну капусту.
Новини