Рубрики
МЕНЮ
Виталий Войчук
Раціон харчування повинен бути різноманітним, тому додайте в меню овочі, фрукти та інші продукти. Дієтологи кажуть, що особливу увагу слід приділити звичайній капусті, адже в ній містяться близько 40 антиоксидантів, вітамінів та інших цінних речовин. Чим же вона така корисна?
Капуста і вітамін С
Цей вітамін відіграє важливу роль для організму, тому що допомагає зміцнити захисні функції імунної системи. А в 80 грамах капусти міститься 85% рекомендованої дози вітаміну С в день, як і в невеликому апельсині. Особливо корисна в цьому плані червона капуста.
Капуста зменшує хронічне запалення
Завдяки багатому вмісту антиоксидантів, капуста може боротися з хронічним запаленням (запальні захворювання кишечнику, ревматоїдний артрит, а також серцеві недуги).
Капуста покращує травлення
До складу капусти входять нерозчинні харчові волокна або клітковина, які збільшують кількість корисних бактерій в кишечнику. Нерозчинна клітковина є паливом для таких корисних видів бактерій як Bifidobacteria і Lactobacilli.
Капуста і тиск
Збільшення дієтичного калію в раціоні сприяє зниженню високого артеріального тиску. А в 100 грамах червоній капусті міститься 243 мг.
Капуста і здоров'я серця
Червона капуста містить рослинні пігменти антоцианіни (сімейство флавоноїдів), які й надають їй такий яскравий колір. Вчені знайшли зв'язок між антоціаніном і зниженням ризику серцевих захворювань. Крім цього, капуста здатна зменшувати високий артеріальний тиск і ризик захворювання коронарної артерії.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому корисно їсти брюссельську капусту.
Новини