Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Картопля — один із найпопулярніших продуктів на нашому столі. Але багато хто відмовляється від нього через високий вміст крохмалю. Але цей смачний овоч досить поживний і має цілу низку корисних властивостей. Яких саме?
Чим корисна картопля / Фото: Shutterstock / Fotodom
Експерт у доказовій медицині та харчуванні Дуейн Меллор зазначив, що продукт багатий на вітаміни та мікроелементи, здатні принести користь нашому організму. Наприклад, у 150 г картоплі міститься близько 15% добової норми вітаміну С, який зміцнює імунітет. Також бульби містять вітамін В6, адже він відповідає за стійкість нервової системи, а отже, є профілактикою стресу.
Тим, хто стурбований калорійністю, експерти рекомендують відмовитись від смаження картоплі. Продукт краще запікати чи варити.
А калій, на який багатий овоч, допомагає регулювати водний баланс в організмі та сприяє зниженню тиску крові.
Щобільше, Дуейн Меллор зауважив, що картопля допомагає покращити травлення. У ньому багато клітковини, яка стимулює роботу кишківника, а крохмаль, який міститься в картоплі, захищає шлунок та кишківник від утворення виразок.
Нагадаємо, що директор Інституту картоплярства, кандидат сільськогосподарських наук Микола Фурдига зазначив, який сорт картоплі не цікавий колорадським жукам.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що страви з картоплі — одні з найпопулярніших на нашому столі, але, якщо його будинку не виявилося, не поспішайте засмучуватися. Експерти назвали три продукти, якими цілком можна замінити цей овоч.
Читайте також, з яким продуктом не можна поєднувати смажену картоплю, щоб не нашкодити травленню.
Новини