Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чим можна замінити картоплю: три продукти
commentss НОВИНИ Всі новини

Чим можна замінити картоплю: три продукти

Експерти розповіли, чим можна в стравах замінити картоплю, щоб вийшло смачно, корисно і ситно

7 липня 2021, 16:35
Поділіться публікацією:

Страви з картоплі — одні з найпопулярніших на нашому столі, але якщо раптом цього її вдома не виявилося, не поспішайте засмучуватися. Експерти назвали три продукти, якими цілком можна замінити цей овоч.

Чим можна замінити картоплю: три продукти

Чим можна замінити картоплю / Фото: depositphotos

Батат

Його ще називають "солодкою картопля", але в складі батату не так багато крохмалю, тому він засвоюється організмом набагато легше. У цьому овочі міститься багато вітамінів і мікроелементів, які покращують травлення і допомагають вивести з організму токсини. Найсмачнішим батат виходить у духовці, але можна зробити й пюре або протушкувати овоч на сковорідці невеликими кубиками.

Гарбуз

Це також універсальний овоч, з якого можна приготувати й салат, і суп, і гарнір, і навіть десерт. У складі гарбуза є кальцій, магній, залізо, калій й інші речовини, які допомагають нормалізувати рівень цукру в крові, а також виводять токсини та надлишки "шкідливого" холестерину.

Морква

Ще один смачний, корисний і доступний овоч, яким можна у страві замінити картоплю. Морква багата бета-каротином, вітамінами, антиоксидантами, які підтримують організм у тонусі й захищають від розвитку багатьох захворювань. Моркву можна використовувати для салату, супу або просто як здоровий перекус.

Нагадаємо, що картопля — один із найпопулярніших овочів на нашому столі, тому що він смачний, ситний і бюджетний. Але як правильно готувати цей продукт, щоб він був максимально корисним для здоров'я?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що багато людей у надії скинути зайві кілограми сідають на дієту і виключають з раціону деякі продукти, наприклад картоплю. Але чи правильно це? Дієтолог Олена Кален на своїй сторінці в Instagram дала докладну відповідь.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини