Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Новий рік, як правило, не обходиться без великого застілля та алкогольних напоїв. Багато хто звик закушувати алкоголь шоколадом або фруктами, але лікар-нарколог Євген Брюн вважає, що найкращою закускою є картопля.
Чим краще закушувати алкоголь (фото з відкритих джерел)
Фахівець зазначив, що картопля сприяє повільному всмоктуванню алкоголю у кров, тому вона обов'язково має бути присутньою як закуска. А ось від солодощів краще відмовитися, тому що у поєднанні зі спиртним вони більше навантажують підшлункову залозу, а це може призвести до її запалення.
Крім того, за словами експерта, шкідлива та потенційно небезпечна манера запивати алкоголь напоями, які містять вуглекислий газ, бо це може посилити інтоксикацію та подальше похмілля.
Нарколог зазначив, що нічний час, попри святкову активність, є таким періодом доби, коли травна система організму природно функціонує повільніше.
Нагадаємо, що при вживанні алкогольних напоїв важливо правильно підібрати закуску, а під час новорічних свят це особливо актуально. Якщо ви хочете пити алкоголь і при цьому менше п'яніти, тоді варто поставити біля себе тарілку зі звичайними грибами.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, якщо ви віддаєте перевагу рому, то краще пити його з льодом, щоб пом'якшити смак і зробити смакування приємнішим. Цей напій не заведено закушувати, тому відмовтеся від м'ясних і рибних страв. Можна хіба що фрукти.
Читайте також, що наближаються холоди, тому настав час зміцнити захисні сили свого організму. А зробити це можна за допомогою правильних продуктів. Лікар-нутріціолог Анна Білоусова розповіла, яку закуску варто приготувати для зміцнення імунітету.
Новини