Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Якщо не хочете страждати від похмілля, тоді вживайте лише якісні спиртні напої та закушуйте їх правильними продуктами. Експерти розповіли, що ідеально підійде під міцний алкоголь.
Чим закушувати міцний алкоголь (фото з відкритих джерел)
Якщо ви віддаєте перевагу рому, то краще пити його з льодом, щоб пом'якшити смак і зробити смакування приємнішим. Цей напій не заведено закушувати, тому відмовтеся від м'ясних і рибних страв. Можна хіба що фрукти, наприклад, кокос, ананас, папаю чи авокадо.
Коньяк теж не заведено закушувати, але багато хто "грішить" і поєднує його з лимоном, а це вважається грубою помилкою, оскільки нотки цитрусових перебивають тонкий смак напою. Також часто до коньяку подають фрукти, темний шоколад, твердий сир, оливки чи морепродукти. Справжні поціновувачі вважають такі сполучення збоченням.
Що стосується віскі, то до нього підійде будь-яке м'ясо та морепродукти. Але лише не фрукти. Щоб насолодитися багатим смаком напою, його слід пити правильно. Перед подачею охолодіть пляшку, струсіть, налийте нерозбавлений алкоголь або додайте до нього содову та пийте невеликими ковтками.
Як показує практика, горілку можна закушувати чим завгодно, але не солодощами. Такий напій не дуже добре поєднується із шоколадом і печивом. А ось з бутербродом, салом, часником, картоплею та оселедцем – інша справа. Але страви потрібно їсти у правильному порядку – від гарячих до холодних. Зазвичай починати треба з м'яса чи риби. Після першої стопки горілки така їжа зніме неприємний смак і не дає відразу сп'яніти. Коли організм трохи насититись, можна закушувати салатами, а потім вже огірками, помідорами, маринадами тощо.
А ось текілу рекомендують закушувати чимось солоним і гострим. Перед ковтком вогняного мексиканського напою потрібно з'їсти щіпочку солі. А після – скибочку лайма або лимона. Як закуска також підійде апельсин.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, з чим краще пити шампанське.
Новини