Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Наближаються холоди, тому пора зміцнити захисні сили свого організму. А зробити це можна за допомогою правильних продуктів. Лікар-нутриціолог Анна Белоусова виданню "ГМ" розповіла, яку закуску варто приготувати для зміцнення імунітету.
pixabay.com
Спеціаліст зазначила, що пора збагачувати організм вітамінами та корисними речовинами, які містяться в ягодах і овочах, наприклад, в помідорах, гарбузі, брусниці, журавлині та часнику. А можна і зовсім запастися стравою, яка допоможе зміцнити імунітет. Йдеться про перетерті томати з часником.
Білоусова розповіла, що в помідорах міститься багато лікопіну — потужного антиоксиданту, який служить і протизапальним засобом. А часник давно визнаний натуральним антибіотиком, а значить ця пара продуктів є "вітамінною бомбою" проти простудних захворювань. Таку закуску слід зберігати в холодильнику і періодично вживати. Та й в цілому лікар радить запастися часником, адже на порозі осінь.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як краще їсти куркуму для підвищення імунітету.
Новини