Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Лікар назвала найшкідливіші продукти для сніданку
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар назвала найшкідливіші продукти для сніданку

Дієтолог розповіла і про напої, які небажано вживати натще

11 січня 2022, 09:23
Поділіться публікацією:

Сніданок — невід'ємна частина раціону кожної людини, яка наповнює її енергією. Від першого прийому їжі залежить самопочуття людини. Лікар-ендокринолог та дієтолог Анастасія Тараско назвала найшкідливіші продукти, які не слід вживати на сніданок, пише "Главред".

Лікар назвала найшкідливіші продукти для сніданку

Лікар назвала найшкідливіші продукти для сніданку - фото з відкритих джерел

За словами медика, не варто розпочинати свій день із солодощів: тортів, тістечок, цукерок. У таких продуктах міститься велика кількість вуглеводів, здатних швидко всмоктуватися та спричинити сплеск глюкози. У такому разі людина може швидше відчути голод або головний біль.

Дієтолог відзначила і напої, які небажано вживати натще. До таких належать міцний чай та кава. Багато хто вважає, що вони здатні зарядити людину енергією, але насправді вони дратують слизову оболонку ШКТ.

На сніданок також варто відмовитися від жирного м'яса, копченостей та маринованих продуктів, оскільки така їжа важка для травлення. Лікар зазначила, що після таких страв працездатність людини знижується та з'являється сонливість.

"На всі прийоми їжі я рекомендую дотримуватися правил харчової тарілки. Це означає, що ви повинні з'їдати приблизно чверть від загальної кількості білка", — зазначила фахівець.

Нагадаємо, що раніше тренер Марина Боржемська розповіла, які продукти не варто вживати натще. Вони можуть спровокувати проблеми з стравоходом та кишечником та погіршити загальний стан здоров'я людини.

Раніше в матеріалі інтернет-видання "Коментарі" повідомлялося, що експерти в галузі харчування розповіли, яка страва, яку вживають на сніданок, може прискорити процес старіння .




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини