Головна Новини Здоров'я дієта і харчування 5 токсичних інгредієнтів у фаст-фуді, про які ви навіть не підозрювали
commentss НОВИНИ Всі новини

5 токсичних інгредієнтів у фаст-фуді, про які ви навіть не підозрювали

Дослідники розповіли, які небезпечні компоненти містяться у фаст-фуді

30 грудня 2020, 11:01
Поділіться публікацією:

Ні для кого не є секретом той факт, що фаст-фуд шкідливий для здоров'я. Довгі роки медики твердять, що від такої їжі краще відмовитися. Безліч проведених досліджень показували, що вживання таких страв підвищують ризик різних захворювань, включаючи збільшення ваги, хвороби серця, діабет і депресію. Крім перерахованого вище, американські дослідники виявили токсичні інгредієнти, що містяться в фаст-фуді.

5 токсичних інгредієнтів у фаст-фуді, про які ви навіть не підозрювали

ФОТО: З відкритих джерел

1. Фтор

Вивчивши понад 400 контейнерів і харчових обгорток з мереж швидкого харчування по всій країні, хіміки виявили, що 20% картонних рукавів для картоплі фрі, 38% обгорток для бургерів і сендвічів і 56% обгорток для десертів і хліба містять фтор, який покриває пакувальні матеріали для відштовхування жиру і води.

Поліфторалкільні речовини пов'язані з численними наслідками для здоров'я, включаючи рак. Діти особливо схильні до ризику, тому що їх розвиваються тіла більш уразливі для токсичних хімікатів.

2. Бромат калію

Ця добавка, яку іноді називають просто броматом, додається в рецепти для поліпшення текстури та сполученню борошна. Хоча воно "витратиться" в процесі випічки, якщо використовується відповідна кількість, коли занадто багато входить в рецепт, деякі з них можуть залишитися в готовому продукті.

Цей компонент міститься в булочках для сендвічів і тесті для піци в деяких мережах швидкого харчування. До слова, бромат калію заборонений в Канаді, Великобританії та Євросоюзі через дослідження на тваринах, у яких виявили можливий зв'язок з раковими пухлинами.

3. Пропіленгліколь

Він використовується в харчових продуктах для збереження текстури, особливо для запобігання висихання вологих продуктів, і діє як розчинник для ароматизаторів і барвників.

Хоча документально підтверджена токсичність зустрічається рідко, існують потенційні ризики для здоров'я при високому споживанні продуктів, що містять її, особливо у людей з проблемами печінки та нирок, через те, що організм переробляє це з'єднання. Також варто відзначити, що пропіленгліколь використовується в непродовольчих товарах, косметиці, антифризах і пакетах з льодом.

4. Фосфатні добавки

Содова, ароматизована вода, упаковане м'ясо, плавлений сир і курячі нагетси — це лише деякі з продуктів, які можуть містити цю харчову добавку, що отримується з мінерального фосфору і призначену для посилення  дії емульгатора.

Всім, у кого було діагностовано захворювання нирок, що вимагає обмеженої кількості фосфору в раціоні, потрібно ретельніше ставитися до вибору цих продуктів. Однак навіть здорові люди з високим рівнем фосфору в крові можуть піддаватися ризику несприятливих наслідків для здоров'я кісток і серця.

Дослідження, опубліковане в журналі Circulation, показало, що і тварини, і люди стали менше фізично активними, коли в крові присутній підвищений рівень фосфату.

5. Пропілгалат

Харчовий консервант, який використовується для уповільнення псування харчових продуктів і продовження терміну зберігання масел. Пропілгалат є штучним інгредієнтом кукурудзяних та м'ясних продуктів і майонезу. Проте дослідження, опубліковане в журналі Drug and Chemical Toxicology, показує, що ця добавка може впливати на ракові клітини. За даними Інституту контактного дерматиту, цей продукт також міститься в косметиці, лубрикантах і засобах для волосся.

Варто пам'ятати про те, що зловживання фаст-фудом може привести до серйозних захворювань, а також погіршення стану в цілому. Людям, які мають хронічні захворювання, потрібно ретельніше ставиться до вибору подібної їжі.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про 3 ознаках, що вказують на підвищений холестерин, а також про те, які продукти допомагають зберегти гормональний баланс.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини