Головна Новини Здоров'я дієта і харчування 5 найгірших продуктів, які не можна їсти на сніданок
commentss НОВИНИ Всі новини

5 найгірших продуктів, які не можна їсти на сніданок

Дієтологи радять відмовитися від деяких продуктів, які багато хто звик їсти на сніданок

10 січня 2021, 13:41 comments1181
Поділіться публікацією:

Сніданок є найважливішою їжею дня. Здоровий сніданок включає клітковину, білок і корисні жири, які дають вам енергію і змушують вас відчувати себе ситим. Якщо ж з'їсти вранці не зовсім правильну їжу, то це може викликати млявість, привести до збільшення ваги та підвищити ризик хронічних захворювань. Для того, щоб не ризикувати своїм здоров'ям, слід точно знати, від яких продуктів потрібно відмовитися хоча б під час сніданку.

5 найгірших продуктів, які не можна їсти на сніданок

ТОП-5 продуктів, які не можна їсти на сніданок - фото: з відкритих джерел

1. Сухі сніданки

Велика кількість людей дума е т, що пластівці для сніданку — це корисний вибір для дітей та дорослих. Хоч етикетка може вказувати на те, що злаки є хорошим джерелом поживних речовин, таких як вітамін А і заліза, але в сухих сніданках все інакше. Насправді ці злаки піддаються високій обробці містять лише невелику кількість цільного зерна. Самі ж поживні речовини додаються штучно в процесі збагачення.

Крім того, багато сухих сніданків містять навіть більше цукру, ніж печиво і десерти. Додавання цільного зерна або штучних вітамінів і мінералів не робить їх здоровим вибором.

2. Мафіни

Ці кекси зроблені з рафінованого борошна, рослинної олії, яєць і цукру. Єдиний корисний інгредієнт — яйця. Плюс до всього, іноді кекси покривають додатковим цукром або начиняють шоколадною крихтою або сухофруктами, додатково збільшуючи їх цукор і калорійність. Маффіни зазвичай містять рафіноване борошно, рафіновані рослинні олії та цукор, які дуже шкідливі для здоров'я.

3. Фруктовий сік

Фруктовий сік — один з найгірших продуктів, який ви можете вживати на сніданок, якщо намагаєтеся уникнути голоду, набору ваги та хронічних захворювань. Високий рівень цукру збільшує ризик ожиріння, метаболічного синдрому, діабету 2 типу та інших захворювань. Навіть 100% фруктовий сік містить багато цукру.

Вживання фруктового соку викликає дуже швидке підвищення рівня цукру в крові, тому що немає жиру або клітковини, що уповільнюють засвоєння. Сплеск інсуліну і падіння рівня цукру в крові можуть викликати у вас почуття втоми, тремтіння і відчуття голоду.

4. Знежирений йогурт з цукром

Чаша простого грецького йогурту з цільного молока з ягодами — відмінний приклад здорового сніданку. Але ось контейнер зі знежиреним фруктовим йогуртом з цукром — немає. Як правило, багато ароматизовані знежирені йогурти містять більше цукру, ніж порівнянна порція морозива.

Жир допомагає вам залишатися ситим, бо він перетравлюється довше, ніж вуглеводи, а також запускає вивільнення гормону насичення холецистокініну. Видалення жиру з молочних продуктів і додавання цукру перетворює поживний сніданок в їжу, від якої краще відмовитися.

5. Батончики з мюслі

Ці солодощі можуть здатися відмінним варіантом сніданку, але часто вони не краще шоколадних батончиків. Хоча необроблений овес багатий клітковиною, батончики мюслі містять в середньому всього 1-3 грами клітковини. Однак в них багато доданого цукру.

Вміст білка в батончиках мюслі, так само як правило, низька, що ще раз підтверджує, що вони не підходять для сніданку. Батончики мюслі зазвичай містять кілька типів цукру, які негативно впливають на рівень цукру в крові та рівень інсуліну. Їм також не вистачає білка і клітковини.

Таким чином, щоб протягом дня відчувати себе добре і не відчувати важкості в животі, втоми, головного болю і т.д. потрібно відмовитися від цієї шкідливої їжі.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, що дієтологи назвали продукти, які необхідно вживати щодня, а також про те, що популярний овоч виявився засобом для зниження холестерину.

.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини