Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Крупа довголіття: вживання якої каші може продовжити життя
commentss НОВИНИ Всі новини

Крупа довголіття: вживання якої каші може продовжити життя

Вчені визначили корисну кашу, вживання якої сприяє збільшенню тривалості життя

21 лютого 2022, 09:25
Поділіться публікацією:

Каші періодично повинні бути присутніми в нашому раціоні, тому що в їх складі багато вітамінів та цінних речовин. Вчені визначили крупу, вживання якої здатне навіть продовжити життя.

Крупа довголіття: вживання якої каші може продовжити життя

Що їсти для продовження життя (фото з відкритих джерел)

Фахівці провели дослідження, після якого заявили, що гречану кашу можна назвати "крупою довголіття", оскільки вона багата на сиртуїн — білок нашого організму, який бере участь у регуляції важливих клітинних процесів та метаболічних шляхів. Саме це поєднання здатне пригальмувати процес старіння організму. Цей білок може міститись і в інших продуктах, але те, що гречка є його джерелом, підтверджено науково.

Вчені відзначають, що гречана каша містить безліч корисних речовин, а ще вона низькокалорійна, тому є практично у всіх дієтах. Її вживання сприятливо позначається на травленні, а також секреторної функції печінки та підшлункової залози.

Таким чином, експерти рекомендують частіше вживати гречану кашу, вона чудово поєднується з будь-якими продуктами — м'ясом, куркою, овочами, "молочкою". Це не тільки смачний, а й корисний продукт, який забезпечує ситість і продовжує життя.

Нагадаємо, що каша з давніх-давен вважається ситним і корисним прийомом їжі, тому що збагачена різними вітамінами та мінералами, які необхідні для правильної роботи організму. Лікар-дієтолог Маріят Мухіна розповіла, які каші допоможуть зміцнити судинно-серцеву та нервову системи.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що експерт Марина Кумеріна розповіла, яку кашу найкорисніше вживати в осінньо-зимовий період, щоб зміцнити імунітет.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини