Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Всі знають, що імунна система людини найбільш вразлива в осінньо-зимовий період, тому "підхопити" застуду або грип не складає труднощів. Але є продукти, які сприяють зміцненню імунітету. Експерт Марина Кумеріна розповіла, яку кашу варто додати в раціон.
Яку кашу корисно їсти для імунітету / Фото: Дело Вкуса, delo-vcusa.ru
Фахівець вважає, що восени своє меню необхідно збагачувати перловкою, тому що в ній містяться вітаміни А, В, D, Е, а також кальцій, магній, залізо селен, фосфор і інші речовини, які підтримують організм в тонусі, посилюючи його захисні функції. У цій каші багато складних вуглеводів, які довго перетравлюються і добре насичують, додаючи організму енергії. А ще вживання перловки не пов'язане з різкими стрибками рівня цукру в крові.
Експерт зазначила, що перлова каша добре підійде і для сніданку, і для обіду, і для вечері. Її можна вживати з м'ясом, овочами, а ще з крупи можна зробити смачні котлети, салати та медові козинаки.
Нагадаємо, в осінньо-зимовий період потрібно подбати про зміцнення імунітету, зокрема звернути увагу на раціон. Лікар-дієтолог Наталія Сичова рекомендує відмовитися від частого вживання насіння соняшнику, тому що вони здатні послабити імунну систему.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що лікар-гомеопат Михайло Лущик назвав овоч, який зміцнює захисні функції імунітету і сприяє активізації діяльності головного мозку. Що це за продукт?
Читайте також, імунітет — це біологічна система захисту організму від інфекцій, тому її потрібно постійно зміцнювати, особливо на тлі пандемії коронавірусу. Лікар-імунолог Володимир Болібок розповів, як розпізнати слабкий імунітет у людини й що потрібно робити в таких випадках.
Новини