Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які каші корисні для нервів, а які - для серця
commentss НОВИНИ Всі новини

Які каші корисні для нервів, а які - для серця

Лікар-дієтолог Маріят Мухіна розповіла, які каші необхідно додати до свого раціону, щоб покращити нервову та серцево-судинну системи

16 лютого 2022, 10:30
Поділіться публікацією:

Каша з давніх-давен вважається ситним і корисним прийманням їжі, тому що збагачена різними вітамінами й мінералами, які необхідні для правильної роботи організму. Лікар-дієтолог Маріят Мухіна розповіла, які каші допоможуть зміцнити судинно-серцеву та нервову системи.

Які каші корисні для нервів, а які  - для серця

Які каші потрібно додати в раціон (фото з відкритих джерел)

Фахівець зазначила, що до раціону періодично потрібно включати вівсянку, бо вона позитивно впливає на травлення, рятуючи від здуття живота та інших порушень шлунково-кишкового тракту. Але при цьому у вівсяних пластівцях міститься фітинова кислота, здатна вимивати з організму кальцій, тому людям із зайвою вагою та остеопорозом варто уважніше ставитися до цього продукту.

Також для здоров'я корисна гречана каша, у ній багато білків та амінокислот, заліза та інших речовин, здатних покращити травлення. Але її з обережністю слід вживати людям, схильними до запорів та газоутворення.

Для нормалізації роботи нервової системи та обміну речовин дієтолог рекомендує вживати рис, тому що в його складі є вітаміни групи В. Але всі вони містяться в оболонці рисових зерен, так що чим менше відшліфований рис, тим він корисніший. Проте білий рис протипоказаний діабетикам та склеротикам.

Багато корисних речовин містить пшоняна каша, її унікальність у проантоціанідіні – він прискорює обмін речовин, покращує роботу серця та судин. Її рекомендують вживати при хворобах серця, навіть після інфарктів та інсультів.

Фахівець зауважила, що всі каші заряджають організм енергією, очищають його від шкідливих речовин, а також зміцнюють імунну систему.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які каші не можна їсти на сніданок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини