Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які каші не можна їсти на сніданок
commentss НОВИНИ Всі новини

Які каші не можна їсти на сніданок

Вся справа в глютені, що входить до їхнього складу

29 червня 2021, 08:10
Поділіться публікацією:

Багато дієтологів сходяться на думці, що вживання каші на сніданок несе безліч користі для організму. Однак іноді вибір такого першого прийому їжі може спровокувати побічні ефекти, зокрема, метеоризм (здуття живота). Про це пише U-News.

Які каші не можна їсти на сніданок

Які каші не можна їсти на сніданок - фото з відкритих джерел

Відзначається, що причиною неприємних відчуттів є глютен (клейковина). Це особливий білок, який входить до складу деяких злакових рослин, як ячмінь, пшениця, жито або овес. За допомогою глютену борошно з додаванням води можна перетворити в пружне та еластичне тісто.

Останнім часом цей білок не залишають без уваги і виробники продуктів харчування, в тому числі і дитячого. На упаковках часто можна спостерігати попереджувальний напис про наявність у складі глютену.

У виданні підкреслюють, що глютен під час взаємодії з білком зонуліном здатний підвищити проникність кишківника, утворюючи так звану "кишкову діру". Після цього імунна система виділяє антитіла, захищаючи себе і весь організм. Потрапляючи під атаку антитіл, клітини кишківника запалюються. І з кожною новою порцією глютену ситуація може погіршитися.

Також глютен нерідко викликає алергічну реакцію.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що каша є для багатьох невід'ємною частиною сніданку, оскільки цей продукт здатний насичувати організм енергією і корисними елементами. Однак, як і будь-яка інша їжа, деякий каші можуть бути зовсім не корисними для людини. Після величезної кількості проведених досліджень медики можуть з упевненістю назвати ті види каш, які чинять негативний вплив на здоров'я.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини